Samsun-Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, "Amacımız esnafın işini büyütmesi. Küçük esnaf büyüsün, yanında çok insan çalıştırarak işsizliği azaltmak için mücadele versin istiyoruz. Hiçbir meslek grubunu ayırmadan hepsine de kredi veririz" dedi.

ERKAN AKYÜZ'LE GÖRÜŞTÜ

Sinecek, Kanal S'de Sevtap Sağlam'ın sunduğu Günaydın Samsun programının konuğu olmak üzere Samsun Medya Grubu'nu ziyaret etti. Sinecek, Yayın öncesi BSE Radyo Televizyon Yayıncılığı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Akyüz'le bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Günün anısına Akyüz'e Türk Bayrağı işlemeli plaket veren Sinecek, çalışmalarında da başarı diledi. Akyüz de Sinecek'e ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

650 BİN LİRA KREDİ

Ziyaret sonrası yayına katılan ve destekler hakkında bilgi veren Sinecek şunları söyledi: "Bizler esnafın, sanatkarın sıkıntıları kendi dertlerimiz gibi üstlenip, onlara şefkat elini uzatarak dertlerini çözmeye çalışıyoruz. Kredi, esnafımızın can damarıdır. Biz hiçbir esnafımızı, boş çevirmemek için bütün ekibimizle birlikte mücadele veriyoruz. Sloganımızdaki gibi 'Türkiye büyüsün esnafın yüzü gülsün' istiyoruz. Bir pandemi süreci geçirdik. Bu zaman içinde kooperatif olarak onların kira sorunlarını, sıkıntılarını hep üstlendik. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve genel başkanımızın krediler konusunda çok destekleri oldu. Şu anda 650 bin lira nakit işletme kredisi 1 buçuk milyon da yatırım kredisi veriyoruz. 10 yıl vadeyle o yatırım kredilerini alıyorlar, taksitle ödeyerek mülk sahibi oluyoruz. Onlar iş yeri sahibi olunca da biz gurur duyuyoruz. Şu anda bütün esnafımızın 650 bin liraya kavuşmalarını sağladık. Amacımız esnafın işini büyütmesi. Küçük esnaf büyüsün, yanında çok insan çalıştırarak işsizliği azaltmak için mücadele versin istiyoruz. Hiçbir meslek grubunu ayırmadan hepsine de kredi veririz." 

BELEDİYELERE ÇAĞRI

Piyasaların durgun olduğunu ama sabrettiklerini kaydeden Sinecek, "Samsun'da kış olmadı. Faizler arttı, petrolün arttı, piyasalar dengesiz ama biz sabırlıyız. Kredilerimizle esnafı rahatlatmaya çalışıyoruz. Önümüzde Ramazan ayı var. Ramazan ayından ümitliyiz. Yaz ayında gurbetçilerin bize çok faydası oluyor. Hiçbir esnafımız kepenk kapatmasın istiyoruz. Biz her zaman onları desteklemeye hazırız. Ekonominin can damarı olan esnafımız dimdik ayakta kalsın istiyoruz. İnşallah düzelecek, kimse umutsuzluğa kapılmasın. İnşallah en kısa sürede dengeler yerine oturur. Şu anda inşaat sektöründe de durgunluk var. 300 kaleme hitap eden bir sektör. Belediyelerin de kendilerine gelen projeler konusunda inşaat sektörüne kolaylık sağlaması gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Topsakal’dan Başkan Murat İkiz'e ziyaret MHP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Topsakal’dan Başkan Murat İkiz'e ziyaret

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.