Türkiye'de banka sayısı her geçen gün artarken bu süreçte en az 2 - 3 bankada hesabı ve parası olan kişiler için de yeni düzenlemeler geldi. Birçok vatandaş eski hesaplarını unuturken TMSF tarafından gelen son dakika açıklamasına göre de hesapta kalan paralar buhar olacak.

Kanal D ana haberde yer alan habere göre de e- devlet hesabı üzerinden banka sorgulama yazıldığında da hangi bankalarda hesap olduğunu da öğrenebileceksiniz. E-Devlet üzerinden, arama kısmında "Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" yazdığınızda karşınıza çıkan sonucu tıkladığınızda hangi bankalarda hesaplarınız olduğunu görebileceksiniz.

Konu ile ilgili yapılan bildirlendirmeye baktığımızda hesaplarda bulunan paraların bir süre sonra TMSF'ye devredileceği bildirildi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, “Bu parayı alma şansınız var. 10 yıl ile birlikte bankalar bunu internet adreslerinde paylaşıyorlar. Birçok ciddi bedeller de bu şekilde bankada kalabilir" ifadelerini kullandı ve şunları söyledi:

"Düşük bedeller de kalabilir. 1 liranız bile olsa mutlaka onun peşine düşün. Özellikle vefat eden yakınları ile alakalı vatandaşlarımız mutlaka bunu takip etsinler”

Vatandaşlardan bazıları 7 8 hesapları olmasına rağmen bunlarla ilgilenmiyor. Başka bir vatandaş ise, “Ben yaklaşık iki sene evvel çalışmadığım butün bankaların hesaplarını kapattım. Büyük bir kısmını da aldım” ifadelerini kullandı.

Siz de kendinizin ya da anne babanızın, dedenizin hesaplarını bu şekilde kontrol ederek 10 yıldır kullanılmayan paralarını kurtarabilirsiniz.

ÖTV ve MTV ödeyenlerin parası iade edilecek! ÖTV ve MTV ödeyenlerin parası iade edilecek!

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.