Milyonlarca emekli ve asgari ücretli çalışan temmuz ayında maaşlara ara zam yapılacak mı diye merak ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan son noktayı koydu.

Bakan Işıkhan, "Asgari ücrete ara zam gündemimizde yok. Başta nasıl karar aldıysak öyle devam ediyoruz. En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz." ifadelerini kullandı.

'EMEKLİLERİMİZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'

Emekliler yılı kapsamında yapılacak düzenlemelere değinen Işıkhan, "Birçok bakanlık ve özel sektör kuruluşuyla protokollerimizi gerçekleştiriyoruz. Yavaş yavaş belirli bir noktaya geldik. Yakın zaman içerisinde bir lansman gerçekleştireceğiz. Somut bir şey olmadığı sürece paylaşmam çok etik olmaz diye düşünüyorum. Emeklilerimize ayrıcalık tanıyan onları destekleyecek psikolojik sosyal ve ekonomik anlamda refahını arttırmak için çalışacağız" dedi.

aydınlık

Tiryakilerini üzecek haber: Bu sigaralar artık satılmayacak! Tiryakilerini üzecek haber: Bu sigaralar artık satılmayacak!

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.