ASRİAD Samsun Şube Başkanı Tuncay Bulut, Türkiye'de işverenin en büyük sorununun kalifiye eleman bulmak olduğunu belirterek, "Meslek lisesini özendirecek sistemleri kurar, aileleri ve gençleri bilinçlendirirsek, kalifiye eleman sıkıntısını çözmüş oluruz" dedi.

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Tuncay Bulut, Kanal S ekranlarında Sevtap Sağlam'ın sunduğu Günaydın Samsun programının konuğu oldu. Bulut, Samsun Medya Grubu'nda çalışan kadınlar adına 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Sağlam'a çiçek takdim etti. 

EKONOMİYE CAN VERİYORUZ

Sonrasında ASRİAD Samsun Şubesi'nin gerçekleştirdiği çalışmalardan bahseden Bulut, "ASRİAD Samsun olarak 170 üyesi olan, üyelerinin 10 bine yakın personel çalıştırdığı büyük bir aileyiz. ASRİAD, Türkiye ihracatının yüzde 1'ini oluşturuyor. Bizim hedefimiz Samsun'da bu rakama ulaşmak. Samsun'da bir çok iş kolunda üyemiz var. İhracat yapan bir çok üyemiz var. Samsun ekonomisine her birlikte can vermeye çalışıyoruz" dedi.

HAKLARINI VERMEMİZ LAZIM

Nitelikli ürünün, nitelikli elemanla üretildiğinin altını çizen Bulut, "Nitelikli eleman tüm Türkiye'nin sorunu. Çözüm yolları var. Biraz bakış açımızı değiştirmemiz lazım. Bir çok kişi iş arıyor ama bir çok işletme de kalifiye eleman arıyor. Meslek lisesini özendirecek sistemleri kurarsak insanlar çocuklarını meslek liselerine yönlendirirse kalifiye eleman sıkıntısını çözmüş oluruz. Makinenin başında çalışanla masa başında oturanı bir tutmamız gerekiyor. Ona göre de hakkını vermemiz lazım.  Bizler de iş garantili kurslar vererek gençlerimize imkan sağlamaya çalışıyoruz. İş arayanla iş vereni buluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

AFETLERE YÖNELİK PROJELER

Samsun'daki ziraat odası başkanlarından Halit Doğan'a ziyaret! Tarım konuşuldu Samsun'daki ziraat odası başkanlarından Halit Doğan'a ziyaret! Tarım konuşuldu

6 Şubat 2023 yılında Kahramanmaraş depremlerinin ardından, doğal afetlere yönelik projeler de geliştirdiklerini kaydeden Bulut şunları söyledi: "Depremden önce farklı projelerimiz vardı ama deprem sonrasında bir TIR alalım, seyyar mutfak yapalım dedik. Bir arsa alalım 2-3 konteyner koyalım, afet anında gerekecek malzemeleri koyalım diye düşündük. Şu anda böyle çalışmalar yapıyoruz."

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.