AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Vezirköprü Belediye Başkan Adayı Murat Gül'ün istifasının aday belirleme sürecinde alındığını belirterek, İl Seçim Kurulu'nun karar defterini incelediğini ve süreçle ilgili bir sorun olmadığı kanaatine varıldığını ifade etti.

Adnan Öz ile Nokta Arası 7 Mayıs Salı Kanal S'de Adnan Öz ile Nokta Arası 7 Mayıs Salı Kanal S'de

DEFTERDE KARAR MEVCUTTU

Köse, Vezirköprü İlçe Başkanlığı'ndaki karar defterinin kaybolduğu yönünde iddiaların doğru olmadığını belirterek şunları söyledi: "İlçe başkanlarımız istifa etseler de etmeseler de doğal olarak değerlendirme sürecinde hep olmuşlardır. Muhtemel değerlendirmesi olan arkadaşlarımızın istifaları süreç içinde alındı fakat kamuoyuyla paylaşılmamıştı. Defter noter tarafından, seçim kurulu tarafından tasdik edildi. Böyle bir şey olması mümkün mü? Defterimizde yasal sürecin gerektirdiği şekilde karar mevcuttu. Sadece bir müddet fiilen göreve devam ediyor gibi iddialar ortaya çıkmıştı. İl seçim kurulu defter ve kararları istedi. Yapılan inceleme sonucunda da Murat Gül'ün adaylığıyla ilgili bir yasal engel olmadığı kanaatine varıldı. Sonuç da kamuoyuyla paylaşıldı. " 

MİLLETVEKİLLERİ DE SAHAYA İNECEK

Köse öte yandan önümüzdeki günlerde TBMM çalışmalarına ara verdikten sonra genel başkan yardımcıları ve milletvekillerinin de Samsun'a gelerek sahada olacaklarını dile getirdi.

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.