Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, endüstri meslek liselerinin tercih edilebilir okul seviyesine çıkarıldığı takdirde vatandaşın işsizlik sorunun çözülerek, sanayicinin kalifiye eleman ihtiyacının da giderileceğini belirtti.

VATANDAŞ UÇAN KAÇAN VAATLER İSTEMİYOR

Halit Doğan Kanal S'de Muhammet Üstün'ün sunduğu Üstün Siyaset programının konuğu olduğu. Samsun'u dinleyerek saha çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Doğan, "Çalışmalarımıza 'Samsun'a fikrinle yön ver' diye başladık. Şehrin meydanlarında, mahallerde, evlerde vatandaşlarımızı dinlemeye devam ediyoruz. Çocuğu, büyüğü dinledik. Herkesi dinleyerek geliyoruz. Dinleyerek gelince, sorunları buna dair de çözüm önerileri üretmekle alakalı proje yapma fikri oluşuyor. Şehrin uçan kaçan, büyük vaatlere değil, ayakları yere basan, insanların bu şehirde yaşamalarından mutlu olmalarını sağlayacak, şehri benimseyecek istekleri var. Efsana başkan olup olmayacağımıza Samsun karar verecek. Biz çalışmakla yükümlüyüz. İnsanların duasını almaya çalışacağız. İnsanların sizi gönlünde oturtacağı yer önemlidir" dedi.

Samsun'da şifalı su bulundu: Bidonunu alan buraya koşuyor Samsun'da şifalı su bulundu: Bidonunu alan buraya koşuyor

SANAYİCİYLE VATANDAŞI BULUŞTURACAĞIZ

İşsizlik sorunu olduğunu buna dair projelerinin de hazır olduğunu kaydeden Doğan şunları söyledi:  "İşsizlik sıkıntımız var. Genç nüfusumuz çok fazla ve insanlar iş arıyor. İstihdamla alakalı dertleri var. 'Ne iş yaparsınız' diye sorduğumuzda elinde ya güvenlik ya da şoförlük yapabiliyor. İnsanlara farklı alanda meslek eğitimleri sağlayacak alanları oluşturacağız. OSB'lerle, ticaret ve sanayi odalarımızla konuşuyoruz. Ticaret ve sanayi odalarımızı sürece dahil edeceğimiz bir sistemle, endüstri meslek liselerini tercih edilebilir okul seviyesine çıkarmamız gerekiyor. Bu süreci başlatırsak işsizlik sorununu da çözmüş oluruz, bir yandan da kalifiye eleman arayan firmalarımızın da ihtiyaçlarını gideririz. Burada biz hem sanayiciyi, hem de vatadaşı bir araya getireceğimiz bir sistemle OSB'lerin eleman açığını giderecek sistemi başlatacağız."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.