Cumhur İttifakı AK Parti Havza Belediye Başkan Adayı Av. Murat İkiz, Havza'yı ticaretin ve termal turizmin merkezi haline getireceklerini belirterek, projeleri hakkında bilgi verdi.

"GÖÇ ALAN İLÇE OLACAK"

İkiz, Kanal S ekranlarında Sevtap Sağlam'ın sunduğu Günaydın Samsun programının konuğu oldu. 2004-2019 yılı arasında Havza Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan İkiz, "20 yıl önce göreve başladığımızda hedefimiz Havza bir OSB yapmak, ticareti ve sanayiyi geliştirmekti. İkinci hedefimiz de Havza'yı termal turizm merkezi yapmaktı. 2005 yılında Havza Bekdiğin bölgesinde 10 bin dönümdeki bin dönümü biz alt ve üst yapısını tamamladık. Şu anda 20 yıl önce başladığımız yerde 20 fabrikamız var. Önümüzdeki 5 yılda buraya 20 fabrika daha kazandırmak istiyoruz. Fabrikayla birlikte 4-5 bin kişinin istihdam edilmesiyle Havza artık göç veren değil, göç alan bir ilçe olacak. Sebahattin bey de 5 yıl OSB'yi geliştirmek için çalıştı. Biz de geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

"TERMAL TURİZM GELİŞECEK"

Göreve geldiklerinde termal turizmin de geliştirilmesi için farklı projelere imza atacaklarını kaydeden İkiz, "Havza, 2 bin yıllık kaplıcalarıyla tarihiyle meşhur bir ilçe. Geçen 15-20 yıllık dönemde eksikliklerimiz oldu. Havza'da en 5 tane 5 yıldızlı otelin olması gerekliydi. Şu anda 2-3-4 yıldızlı 10'a yakın otelimiz var. Şu anda da bin 500 yataklı büyük bir termal turizm tatil köyü yapılıyor. Kaba inşaatı bitti. Havza termal turizm merkezi olma yolunda ilerleyecek. Bizanslılardan, Selçuklulardan, Osmanlılardan kalan hamamlarımız var. Buraları tarihi dokuya uygun şekilde restore edilecek. Burası tarihi bölge olarak kalacak" diye konuştu.

"EKSİKLİKLER GİDERİLECEK"

15 yıllık göreve boyunca boyunca Havza merkezde alt yapı sorununu çözdüklerini, yollar, parklar, bahçeler, doğalgaz çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden İkiz sözlerine şunları ekledi: "Avrupa usulü yollarla, parklarıyla bahçeleriyle Havza altyapısını 15 yılda tamamladı. 81 mahallemizde eksikliklerimiz var. Önümüzdeki 5 yılda bu eksiklikleri gidereceğiz. 15 yıl önce faaliyete geçen Kevser Parkı 20 bin metrekare alanda. Orayı 5 bin metre kare daha genişleteceğiz. Mehmetçik Meydanı'nı da altı otopark olacak şekilde Samsun merkezdeki Cumhuriyet Meydanı gibi yapılacak. Havza şehir merkezinden geçen Tersakan ve Hacıosman ırmağımız var. Bunların ıslahlarıyla ilgi çalışmaları 20 yıl önce başlatmıştık. Sebahattin Özdemir bey de devam ettirdi.  Şu anda temel atma aşamasına gelindi. Önemli ilerlemeler kaydedildi. Önümüzdeki 5 yılda yapılacak çalışmayla hem sel ve taşkınları önlenecek hem de etrafı güzelleştirilecek. Yapılacak fabrikalarla birlikte göç alan bir ilçe olmaya başladığımızda yeni yerleşim alanları gerekecek. Nüfusumuzu ilk önce 50 bine sonra da 80 bine kadar artırmayı hedefliyoruz. Nüfus arttıkça yeni yerleşim alanlarına, konutlara gerek duyulacak. Havza'yı Toptepe dediğimiz alana doğru genişletmek istiyoruz. Havza böylece yeniden inşa edilecek. Havza şehir merkezi galericilerle, traktör satıcılarıyla dolu. Önümüzdeki 5 yıl hedefimiz şehir merkezindeki galericileri tek bir yere toplamak. Sokak hayvanları Türkiye'nin en büyük sorunu. Samsun Büyükşehir Belediyemizle birlikte çalışma yaparak hayvan barınma merkezleri kuracağız. Bugün Havza merkezinde büyük sıkıntılar var. Bu sorunu 5 yılda çözmek istiyoruz."

Samsun'da kaza! Otomobil engelli motosiklet sürücüsüne çarptı Samsun'da kaza! Otomobil engelli motosiklet sürücüsüne çarptı

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.