6 Şubat'ın kahramanı olmuştu! Samsun'da hayatını kaybeden itfaiyeci Kürşat Aydın son yolculuğuna uğurlandı 6 Şubat'ın kahramanı olmuştu! Samsun'da hayatını kaybeden itfaiyeci Kürşat Aydın son yolculuğuna uğurlandı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, aday belirlemelerinin hassasiyet içinde yapıldığını belirterek,
bazı partilerin kırılmış olan isimlerin akıllarını çelip, incinmişliklerini kullanarak karşılarına çıkarılmalarını doğru bulmadığını söyledi.

REKABETİN GEREĞİ BU OLMAMALI

Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, aday belirleme çalışmalarının hassasiyetle yapıldığını bu süreçte bazı kırgınların yaşanmasının normal olduğunu belirterek, "Rekabet döneminde kendini incinmiş görmüş arkadaşların duygularına saygılı olmamız lazım. Başka siyasi hareketler, bu arkadaşlarımızın bu incinmişliklerini kullanarak kendi kadrolarında karşımıza getirmeleri hoş değil. Rekabetin gereği bu olmamalı. Onlar da kendi kadrolarını yetiştirmeli. Kendi kadrolarında altyapıyla ürettikleri bir profili getirip de bizim belediye başkan adayımız bu demeli. Bazı arkadaşlarımız nefsine mağlup olup gidip başka siyasi hareketlerin kendilerinin akıllarını çelen siyasi hareketlere dahil oldular. Hoş olmayan tarafı burası. Bunu yapmaması lazımdı. Ama bunlar hayatın içindeki şeyler" dedi.

İNCİNMİŞLİKLER TELAFİ EDİLECEK

Yılmaz, seçim 30 gün kaldığını hatırlatarak, sürecin çok dikkatli yürütülmesi gerektiğine kaydetti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Aday belirleme süreci rekabet dolu oldu. Bir işe bir kişi aday oluyor. 1 kişinin belirlenmesi süreci içerisinde nefsi şeyler oluyor ve bunlar gayet doğal. Bu buna siyasetin rekabet süreci diyoruz. Aday adaylığı süreci adaylığa döndü. Adaylarımız ve meclis üyelerimiz hepsi belli oldu. Bu sürecin incinmişlik aşamaları geride kaldı. Bizim partimiz dünyanın en büyük siyasi hareketlerinden bir tanesi. Bu hadiseyi en hasarsız atlatma kabiliyeti olan bir siyasi hareketiz. Rekabet süreci geride kaldı. Şimdi içtenlikle, samimiyetle bu rekabetin yarattığı incinmişlikleri telafi etme süreci var. Şimdi de nezaket süreci işliyor şu anda. Arkadaşlarımız, birbirlerine olan nezaketi eksiksiz bir şekilde uyguluyorlar. Ondan sonraki süreç 1 Nisan sabahı seçimi kazanmanın coşkusunu birlikte paylaşmak. Sonrada 2029'a hazırlık başlıyor. İşte hayat bu. İçinde incinmişlik olanlara bir ağabey olarak bunları geride bırakmamızı tavsiye ediyorum. Bırakmadığımız takdirde bir yere varamayız. Bunları geride bırakmazsak hem kendimize hem davamıza zarar veririz. Bizim davamız insana hizmet. Biz bir hizmet hareketiyiz. 1 Nisan günüden itibaren işini bilen bir insanın psikolojisiyle şehirlerimize hizmete başlayacağız."

NE YAPTIKLARI BİZLERİ ŞAŞIRTIYOR

Muhaletefe de eleştirilerde bulunan Yılmaz, "Rakiplerimizin de Allah işlerini rast getirsin. Onların ne yaptığı bizleri şaşırtıyor. Kimi seçimden sonra büyük kongre yapacağız diyor. Genel başkanlarını değiştirmenin programlarını yapıyorlar. Kimi halk gezisi, esnaf gezisi yaparken karşısına çıkan bir insanı azarlıyor. Bunların hepsi öncelikli görevin insana hizmet olduğunun unutmuşluğun bedeli. Seçime 1 ay kalmış. Ana muhalefet partisi seçimden sonra kongre yapıp genel başkanlarını değiştireceklerse eğer kimi onun yerine getireceklerinin hesabını yapıyor, onlarla uğraşıyorlar. İnsanların hizmetine amade olmak duygusunu bir kenara bırakmışlar. Makam derdindeler" dedi.

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.