Malumunuz 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine, kısa bir süre kaldı.

Genel siyasette seçim trafiği yoğunluk kazanmaya, seçim startı verilerek sahalara inilmeye başlandı.

Gördüğümüz kadarıyla, genel seçimlerde iki ittifak içindeki partilerde ve ittifak dışında olan partilerde aday adaylığı patlaması yaşanacak.

Mevcut milletvekileri, partilerin il ve ilçe başkanları, eskiler, STK başkanları başta olmak üzere birçok isim, tekrar veya yeni bir başlangıç için hazırlıklarını yapıyor...

Ülkemizde neredeyse gelenek haline gelen, genel merkezlerin aday belirleme sistemi ile yapılan milletvekiliği listelerinde ise partiler artık bu seçimde farklı bir yöntem tercih etmek zorunda kalacak...

Nedir bu yöntem?

Bu yöntem; tepeden inme adayların, güç ve sermayenin işaret ettiği, vatandaşın derdi değil de kendi şirketlerinin ihalesinin derdine düştüğü, şehrin hiç tanımadığı ama parti genel merkezlerindeki dengeler vasıtası ile liste başına konduğu kişilerle değil. Vatandaşın tam içinden, vatandaşla hemhal olan, samimi ve milletin bakınca kendini gördüğü, şehrin içinden kişiler üzerinde araştırma yapılarak, listelerin yapılandırılacağı bir yöntem.

Çünkü, bu seçim o seçim değil...

Ülkemizde çok şeyin ters olduğu gibi bu düzende de büyük sıkıntılar var... 

Kendisi aday olsa ailesinin bile oy vermeyeceği, vatandaşın ise liderinin hatrına seçtiği, seçilirken yanında olanları seçildikten sonra tanımadığı, kendi seçtiğine ne tuhaftır ki yine vatandaşın kendisi ricada bulunarak boynunu büktüğü, kendine vekil gösterdiğine ulaşmak için aracı koyduğu tuhaf bir sistemin değişeceği yeni bir seçim sürecine giriyoruz.

Gerek AK Parti gerek CHP gerekse İYİ Parti ve diğerleri, yüzünü vatandaşa dönmeli, listeleri liderlerinin gücünden veya partinin oy potansiyelinden kaynaklı alacağı oyla değil, adayında kendilerine oy getireceği, millet nezdinde karşılığı olan kişilerle yola çıkmalı.

Çünkü, bu seçim o seçim değil...

Millet artık partinin dayatma adaylarına değil adaya bakarak, adayın kendisindeki karşılığına göre oy verecek...

Sevgi ve saygılarımla...