Merkezi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem, ülkeyi büyük acıya boğdu.
Sabaha karşı meydana gelen, 10 ilde geniş hasara yol açan depremde çok sayıda vefat ile yaralının olması, afetin ne denli büyük olduğunu gösteriyor. AFAD önce 7.4 olarak duyurduğu depremin büyüklüğünü 7.7 olarak revize etti.
Türkiye, deprem gerçeği ile bir kez daha yüzleşti. 17 Ağustos 1999’daki Marmara Depremi’nin ardından, Pazarcık merkezli yıkım, can alan doğal afeti anımsattı.  
Deprem uzmanı bilim insanı Prof. Dr. Naci Görür, bu bölgede her an 7.2 büyüklüğünde deprem olabileceğini çeşitli açıklamalarıyla kamuoyuna duyurmuş ve gerekli önlemlerin alınmasını dile getirmişti. Ne yazık ki Görür’ün öngörüsü gerçekleşti.
1939 yılında meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki Erzincan Depremi’nin ardından tarihe geçti 7.7’lik yer sarsıntısı. Erzincan’ın ardından son 100 yılda yaşanan büyük doğal afet. Hatay Havalimanı’nı pistini, otoyolları, kent merkezlerindeki bulvarları ortadan ikiye ayıran, çöken hastane görüntüleri afetin büyüklüğünü gösteriyor.
Arama kurtarama ekiplerinin canla başla mücadele ederek yıkılan binaların altında kalanları kurtarmasını, vefat edenleri çıkarmasını televizyon başında ağlayarak izliyor Türkiye. Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel’in sosyal medyada göz yaşlarıyla “Lütfen yardım gönderin” çığlığı yüreğimize ok gibi saplandı. Erzincan, Marmara, İzmir, Elazığ, Erzurum, Van depremlerinden tanık olduğumuz üzücü görüntüler acımızı tazeledi.
Her bir canın enkaz altından sağ çıkarılması karşısında sevinç gözyaşlarımızı akıttık. Kurtarılmayı bekleyen çok sayıda insan var yıkılan binaların altında. Dileğimiz onların da kurtarılarak sevdiklerine kavuşması.
Çok geniş alanda çok büyük etki oluşturan 7.7’lik sarsıntı çürük bina gerçeğini yeniden gündeme taşıdı. Ülkemizde çok sayıda depreme dayanaksız, yıkılmayı bekleyen bina mevcut. Televizyon görüntüleri çok sayıda can kaybının çürük ve dayanaksız binalarda oturanlardan oluştuğunu kanıtlıyor. Yan yana 15-16 katlı binadan biri yerle bir olurken, diğeri sağlam şekilde duruyor. Bu acı örnek çöken yapılardaki eksikliği, kullanılan kötü malzemenin kanıtı.
Ölü sayısının artmasından korkuluyor. Zira enkaz altında kurtarılmayı bekleyen ciddi sayıda insan olduğu belirtiliyor. Umarım o canlar sağ çıkarılır.
Yüzyılın en büyük felaketi olarak tarihte yerini alan 7.7’lik Pazarcık Depremi karşısında birlik ve beraberliği sağlamak zorundayız. Dünya yardımlarını esirgemeyecektir. Yaraları sarmak bize düşüyor. İvedilikle kentsel dönüşümü hızlandırmamız şart. Geçmiş olsun güzel ülkeme...