Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölge genelinin çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışların; Samsun, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli, Ordu çevreleri ile Samsun'un doğu ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Bölge genelinde 2 ila 4 derece düşüş bekleniyor.

RÜZGAR: Batı ve kuzey batılı yönlerden orta kuvvette, kıyı kesimlerde zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklenmektedir.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Samsun, Amasya, Tokat çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Ordu çevreleri ile Samsun'un doğu ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( Sel, Su Baskını, Heyelan, Ulaşımda Aksamalar, Yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
DENİZ (FIRTINA) UYARISI: Doğu Karadeniz'de rüzgarın batı ve kuzeybatılı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın Pazar günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgarın kıyı kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SAMSUN HAVA DURUMU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.