BURSA Valisi Münir Karaloğlu, kimsesiz çocukları meslek sahibi olmaya özendirmek için yürütülen 'Kahramanım Sensin Projesi' kapsamında kimsesiz çocuklarla birlikte lüks bir otelin mutfağında kurabiye yaptı.
Bursa Valiliği’nin öncülüğünde AB Proje Dış İlişkiler ve Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen proje kapsamında 5 yıldızlı Hilton Oteli mutfağında düzenlenen etkinlikliğe Vali Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu, Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, işadamı Hüseyin Durmaz ile Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın 2011 yılında başlattığı 'Toplumsal Kalkınmada Gönül Elçileri Projesi'nin maksadının toplumdaki gönüllü sayısını arttırmak olduğunu söyleyen Vali Karaloğlu, sanayileşmenin, şehirleşme ve ferdileşme gibi etkenlerin toplumdaki yardımlaşma duygularını azalttığına dikkat çekti. Karaloğlu, " Bu kapsamda 300 aileyi bizzat ziyaret ettik. Çocuklarının başında olan bir anne kadar değerli bir şey yok bizim için. Yetim çocukları eğitim, sosyal ve kültürel anlamda yakından takip ediyoruz. Bir beldede yetimlere sahip çıkılıyorsa oradaki bütün işler bereketli gider" dedi.
Konuşmaların ardından çocuklar aşçı elbiselerini giyerek lüks otelin mutfağına girdi. Otelin şeflerinin gözetiminde hamurlara kalp, ağaç gibi şekiller veren çocukların mutlulukları yüzlerinden okunurken, kurabiye yapmak için adeta birbirleriyle yarıştılar.

FOTOĞRAFLI