Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Halk Eğitim Merkezlerinin çalışmaları değerlendirilip, geleceğe yönelik yapılması gereken çalışmalar masaya yatırıldı.
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş başkanlığındaki toplantıya Hayat Boyu Öğrenmeden sorumlu Şube Müdürü Ömer Başol ile birlikte merkez ve tüm ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezlerinin müdürleri katıldı. Milli Eğitim Müdürü Kuş, hayat boyu öğrenmenin doğumdan ölüme kadar geçen bir süreç olduğunu belirerek, ”Bundan dolayı Halk Eğitim Merkezlerimizin yoğun bir şekilde çalışması gerekmektedir. Merkez çalışanlarımızın işleri zor ama keyifli birçok yanı da bulunmaktadır” dedi.
Halk Eğitim Merkezlerinin Yozgat markasına katkı yapacak çalışmalara imza atması gerektiğini ifade eden Kuş, bunun için farklılıkları ön plana çıkararak, yapılmayanları hayata geçirerek, örnek olmaları gerektiğini hatırlattı. Kuş, “Klasik kurs mantığından çıkılarak bütün toplumu eğitmeyi ilke edinilmesi, kurslarda insani ilişkiler, ahlaki değerlere de ağırlık verilmesi gerekmektedir” diye konuştu.
Şube Müdürü Ömer Başol da, Halk Eğitim Merkezlerinin alan taraması yaparak, yerel unsurları ön palan çıkaran kurslar açılması gerektiğini, her ilçenin bir marka değerinin olmasını, üretime dayalı kursların açılması gerektiğini söyledi.
Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Müdürleri ilçelerinde yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verip, değerlendirildi.