Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile işbirliğine giren Kepez Belediyesi, gezici sağlık tırıyla tüm mahallelerde kalp sağlığı taraması hizmeti sunuyor.
Evde bakım hizmetinin ardından önceden duyurusu yapılmış mahallelere giden tam donanımlı tırda erken tanı yapılıyor. Her Salı ile Perşembe günleri yapılan tarama öncesinde, muhtarlıklar aracılığıyla vatandaşlar haberdar ediliyor.
Vatandaşlara kalp sağlığı ve son tedavi yöntemleri konusunda eğitim verilirken, tansiyonlarına bakılıyor, kan testiyle ve total kolesterol ve şeker ölçümü yapılıyor. EKG (Elektrokardiyografi) çekiminden sonra, sonuçlara bakan uzman doktor muayene yapıyor. Tespit edilen hastalarla ön muayene bulguları paylaşılıyor, izlenmesi gereken yollarla ilgili bilgiler veriliyor, tavsiyeler sunuluyor.
Amaçlarının genç yaşlarda da sıkça görmeye başladığımız kalp krizi vakalarının erken tanı yöntemiyle önüne geçmek olduğunu belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, toplam 16 mahallede 3 bin kişiyi sağlık taramasından geçireceklerini söyledi. Bir yandan da kalp hastalığına karşı ilçe halkını bilinçlendirmek istediklerini belirten Başkan Tütüncü, sağlıklı bir Kepez için çalıştıklarını söyledi.
Sağlık tırının 17 Şubat’ta Duraliler Mahallesi, 19 Şubat’ta Yenidoğan, 24 Şubat’ta Karşıyaka, 26 Şubat’ta Yeni Emek, 3 Mart’ta Habipler, 5 Mart’ta Teomanpaşa, 10 Mart’a Fevzi Çakmak ve 12 Mart’ta Baraj Mahallesi’nde olacağı belirtildi.