Bitlis’in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Dağcılık ve Doğa Severler Derneği üyelerinin bu haftaki Uludere Vadisi gezisine Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban da katıldı.
Belirli periyotlarla bir araya gelen Ahlatlı doğaseverler, ilçede ayak basmadık yer bırakmıyor. İlçede yıl boyunca bir araya gelerek çeşitli aktiviteler düzenleyen doğaseverler, bu hafta ise ilçenin Uludere Vadisi’nin doğal güzelliklerine dikkat çekmek için bir yürüyüş düzenlediler. Tek amaçları yaşadıkları kenti gezmek, tanıtmak, doğa ile baş başa kalmak olan Ahlatlı doğaseverler, kilometrelerce yürüyerek ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımına katkı sağlamaya devam ediyor. Yürüyüş, ilçe hükümet konağı önünden başlayarak Kalender Mahallesi tarafından ilerledi. Adım dereleri güzergâhı ile devam eden yürüyüş, ilçede bulunan Saçlı Baba ve Merden Baba mesire alanına kadar devam etti. Merden Baba Mesire Alanı’nda verilen molanın ardından Uludere Vadisi’ne doğru yürüyüş devam etti. Bir birinden güzel doğal güzelliklerinin her anı fotoğraf kareleriyle bütünleştirilirken, Uludere Şelalesi ise görülmeye değer manzaralar oluşturdu. Yürüyüş Uludere köyü bitişinde sona erdi. Oldukça zor ve bir o kadar neşeli geçen yürüyüş, ilçenin doğal güzellikleriyle de pekişince yorgunluklar unutuldu. Yol boyunca yürüyüş ekibinin gerek çektiği halaylar gerekse bir birinden güzel seslendirdikleri türküler yürüyüşe katılanların hoşça vakit geçirmesine vesile oldu.
Doğaseverler, her mevsimde bu tür etkinlikleri sık sık yaptıklarını belirterek, herkesin bu güzellikleri görerek gezerek yaşadığı kenti daha da iyi tanıyabileceğini söylediler.
Doğaseverler Grup Başkanı Şeref Şerefoğlu, yörenin tarihi güzelliklerinin yanı sıra doğal güzelliklerinin oldukça çok olduğuna değinerek, “Bizler hem spor hem de gezi amaçlı yürüyüşlerimizi sürdürüyoruz. Bu etkinliklerimizi ilçemizin yanı sıra çevre il ve ilçelerimizde de sürdürüyoruz. Bu hafta ise Uludere mevkiinde geniş kapsamlı bir gezi gerçekleştirdik. Yöremizin bu güzelliklerini herkesin görmesini istiyoruz. Hem dinleniyor hem de spor yapıyoruz. Bu haftaki etkinliğimize ise Ahlat Kaymakamımız Sayın Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Belediye Başkanımız Sayın A. Mümtaz Çoban da katıldı. Kendilerine ekibimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.