8 Haziranda yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimlerinde 5 farklı partiden 9 Milletvekili Aday Adayı çıkaran DES, seçimlerde eğitimci adayları destekleme kararı aldıklarını söyledi.
Ak Parti Ankara Milletvekili Aday Adayı ve aynı zamanda DES Genel Başkan Danışmanı olan Ülker Mavral Bulut, çocuk ve gençlerin başta eğitim alanındaki sorun ve talepleri olmak üzere; sosyal ve ekonomik alanlardaki problerini yakinen bildiğini söyleyerek, “6 çocuk annesi bir Milletvekili aday adayı olarak bütün annelerin yanında olmak istiyorum. Tüm çocuk ve gençlerimizi tütün, alkol ve madde bağımlılığı ile mücadelede bir anne şefkatiyle kucaklayan projelerimle korumak istiyorum” dedi.
AK Partinin kuruluşundan beri Ankara İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Ekonomik İşler Başkanlığı, Ar-Ge Başkanlığı gibi görevlerde bulunan Ülker Mavral Bulut eğitimci yönü yanısıra 3. Baskısına hazırladığı ‘Karapara ve Kayıtdışı Ekonomi’ ve ‘Suç Gelirleri ve Kayıtdışı Ekonomi’ isimli kitaplarıyla da Türk ekonomisinin özellikle kadınların, gençlerin ve çocukların lehine ve pozitif ayrımcılığına hizmet etmesi gayesiyle kayıt altına alınmış bir ekonomi için öteden beri sürdürdüğü mücadelesini TBMM çatısı altında da devam ettirmek istediğini söyledi.
Ankara’ya yaklaşık 1 milyona yaklaşan nüfusla en fazla göç veren Çorumlularında yoğun desteğini alan Ülker Mavral Bulut, "2023 hedeflerini yakalayabilmek için, üretime; bilgiyi, beşeri sermayeyi, üniversiteleri katmak, teknolojiye, inovasyona ve Ar-Ge çalışmalarına geniş ölçüde yer vermek , yerli markaları kalıcı bir dünya markası haline getirmek gerektiğini ifade etti. Daha fazla üreten daha fazla katma değer yaratan bir Türkiye için milevekili adaya adayı oluyorum dedi.Türkiye’nin sosyo ekonomik gelişmişlik düzeyini, toplumun her kesiminin ve özellikle kadınların, gençlerin, engellilerin ve çocukların yaşam kalitesini artırmak için TBMM çatısı altında proaktif çalışmalarda bulunmak istiyorum. Yeni Türkiye sürecinde de yakalanan istikrar ve güven ortamının sürdürülmesi ve 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için üreten, yatırım yapan, ihraç eden tüm sanayici ve işadamlarımızın yanında birikimlerim ile yer alıp, onlara destek olmak istiyorum." dedi.