PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor’un Başkanı Selahattin Aydoğdu, geçen hafta oynanan Adanaspor derbisinde kale arkasının boş kalmasına ve takımın küfür yüzünden ceza almasına sebep olanlara tepki gösterdi.
Yazılı açıklama yapan Aydoğdu, sezonun beklentilerin üstünde geçtiğini kaydetti. Yıllar sonra finale bu kadar yakın olduklarını dile getiren Aydoğdu, oynanan tüm maçlarda ve özellikle de Adanaspor maçında tribünlerin tamamına çok kızdığını ve üzüldüğünü bildirdi.
Kale arkasındaki boşlukların takıma hiç yakışmadığını ifade eden Aydoğdu, şunları kaydetti:
"Maça gelen ve son ana kadar desteğini sürdüren taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum ama gelmeyenlere de sitemde bulunuyorum. Stadı tamamen doldurmamız için illa ki Beşiktaş, Fenerbahçe veya Galatasaray ile mi oynamamız gerekiyor? Unutmayalım, biz Adana Demirspor’uz. Futbol taraftarla güzel, bizler bir tek koltuğun bile boş kalmasını istemiyoruz, tekrar tekrar bu yolculuğumuzda herkesten destek bekliyoruz.”
"VEBALİNİ KİM ÖDEYECEK?"
Derbi öncesi taraftarlara kötü tezahüratta bulunmamaları ve tahrike kapılmamaları konusunda ricada bulunduğunu fakat hassasiyet göstermeyen taraftarlar yüzünden takımın ceza aldığını belirten Aydoğdu, şöyle devam etti:
“Yarın bir gün Allah korusun içeride seyircimizden yoksun oynayacağımız bir maçta puan kaybedersek ve bu kayıp lig sonunda 20 yıldır beklediğimiz şampiyonluğumuza mal olursa bunun vebalini kim ödeyecek, hesabını kim verecek, hiç düşündünüz mü ? Lütfen biraz daha dikkatli olalım. Aldığımız bu cezayla cezamız sıfırlanmıyor, aksine bundan sonra oynayacağımız maçlarda tribünlerden gelecek herhangi bir kötü tezahüratta katlanarak devam ediyor. Tribünlerde kötü tezahürat eğiliminde bulunan kişileri sert bir dille uyaralım, izin vermeyelim. Sonuçta zarar gören sadece Adana Demirspor oluyor. Hiçbir kulüp başkanına hele ki hemşehrimiz olan bir kulüp başkanına küfretmek bize hiç yakışmadı. Umarım bir kez daha bu tip şeyler tekrarlanmaz.”