Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan idam edilişlerinin 43. yıl dönümünde Dolmabahçe sahilinde anıldı. Anmanın ardından grup, sloganlar atarak denize karanfil bıraktı.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gümüşsuyu Kampüsü önünde toplanan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi yaklaşık 300 kişi, ellerinde döviz, pankart ve flamalarla yürüyüşe geçti. Sık sık slogan atan grup, Dolmabahçe sahiline yürüdü. Burada grubun bir süre daha slogan atmasının ardından basın açıklamasına geçildi. Grup adına basın açıklaması yapan 68’liler Birliği Vakfı’nın Kurucusu Mahmut Kemal Boya, "Değerbilir halkımız onbinlerce Deniz, Yusuf, Hüseyin’le, Cihan, Mahir, Ulaş’la her gün kucaklayacağı oğulları kızları sayarak onları bağrına bastı. Acısını bal eyleyip gönül köşkünde unutulmaz, onurlu bir yer verdi. Bağımsızlık ve demokrasi kavgamızda devrimci gençliğimiz hep ön saflarda, en fedakar savaşçılar oldular. Umut oldular, umut verdiler, denizler gibi" dedi.
Basın açıklamasını ardından konuşan TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz ise, "6 Mayıs 2015 günü sadece Deniz’i, Yusuf’u ve Hüseyin’i anmak için toplanmadık. Buradan onları öldüremediklerini, onların mücadelesinin bitmediğini ve bugün devam ettiğini haykırmak için toplandık. Ne mutlu bize ki böyle büyük bir mirasa sahibiz. Türkiye’nin 150 yıllık emperyalizme karşı mücadele tarihinden besleniyoruz" şeklinde konuştu.
Açıklamaların ardından grup slogan atarak, sahile doğru yürüdü. Ardından gruptakiler denize karanfil attı. Karanfil bırakılmasının ardından grup saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra grup sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.