Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Yeni Malatyaspor’a verilen cezaya bir tepki de Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencilerinden geldi.
Bir grup Malatyalı öğrenci, son haftalarda Yeni Malatyaspor’un maçlarında hakemlerin yanlış yönetimler sergilediğini, Türkiye Futbol Federasyonu’nun da bu yanlışları görmeden, sarı kırmızılı kulübe haksız cezalar verdiğini öne sürüp, Mustafa Kemal Üniversitesi kampusu içerisinde tepki yürüyüşü gerçekleştirdi.
“MALATYALILAR İLE DALGA GEÇİLİYOR”
Grup adına açıklama yapan Yunus Emre Kaya, Merkez Hakem Kurulu’nun Malatya ile dalga geçtiğini belirtti.
Yunus Emre Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Son 5 yıl içerisinde Merkez Hakem Kurulu tarafından gönderilen hakemler Yeni Malatyaspor’un önünü bazı çıkarlar doğrultusunda kesmektedir. Sabrımızın taştığı şu son 3 haftada gaddarca gösterilen kırmızı kartlar yüzünden takımımız şampiyonluk yolunda puanlar kaybetmiştir. En son 2 kırmızı kart gösterilen Tokatspor maçının hakemi de MHK tarafından Malatyalılarla dalga geçercesine üst lige terfi ettirilmiştir.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Derebeyleri Grubu olarak sabrımızın kalmadığını belirtmek isteriz. Bu şehre birilerinin sahip çıkması gerektiğini vurgulamak ister Merkez Hakem Kurulu’na (MHK) ve Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) tepkimizi göstermek için bu tepki yürüyüşünü gerçekleştirdik.”