Eskişehir’de ilkbahar aylarına yaklaşılmasına rağmen kömür fiyatlarındaki artış sürüyor
Kış gelmeden kömür ihtiyacını ucuzdan karşılayan Eskişehir halkı, şimdilerde yeniden kömür almak için daha fazla ücret ödemek zorunda kaldı. Portakal cinsi kömürün torba fiyatı kış başlangıcında 15 TL iken, şimdilerde 18 TL’den satışa sunuluyor. Ortalama torbada 3 TL artış gözlenirken, ton bazında ise kış başlangıcında 530 TL civarında satılan kömür, son zamanlarda 700 TL üzerinde alıcı buluyor.
Kömür satışı yapan Enes Gül ise, en çok satışı eylül, ekim ve kasım aylarında yaptıklarını söyledi. Gül, "Vatandaşlar bu aylarda aldıkları kömürden şimdiki fiyata göre kar ettiler. Ocak ve şubat aylarında ise kömürleri bitiyor ve artık torba torba kömür alan vatandaşlar daha fazla para ödüyor’’ dedi.
Kömürün hangi çeşidinin iyi olduğunu ise sobanın belirlediğini belirten Gül, ’’Soba çeşitlerine göre farklı kömür kullanılmalıdır. Dökümlü ya da tuğlalı sobada portakal cinsini öneriyoruz, kat kaloriferinde ise kelle cinsi kullanılmalı. Zaten soba kullanımı çok azalmış durumda ve her yerde doğalgaz var. Sadece kıyı mahallelerden müşterimiz oluyor’’ diye konuştu.