Süleyman Sami Kepenek İlkokulu öğrencileri Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan’ı makamında ziyaret etti.
Öğrenciler Hayat Bilgisi dersi kapsamında ‘Meslekleri Tanıyalım’ konusu ile ilgili olarak İl Özel İdaresi’nde görev yapan personellerin mesleklerine yönelik sorular sorarak, bilgi aldılar. İlk olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, yaptığı görevler ve mesleği ile ilgili merak edilen sorulara cevap verdi. Samimi bir ortamda gerçekleştirilen meslek tanıtımının ardından, Ayhan günün anısına sınıf öğretmeni Kadriye Demirel’e kitap seti, öğrencilere ise Ömer Seyfettin’in hikayelerini hediye etti.
Meslek seçiminin herkesin hayatında çeşitli zamanlarda gerçekleştirdiği en önemli kararlardan biri olduğunu belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, “Meslek seçmek, hayat biçimini seçmektir, seçtiğiniz meslek hayat boyu mutlu olmanızda önemli etkenlerden olabilir. Meslek seçimi bir karar verme sürecidir. Bu süreçte; ilgi alanlarınız, yetenekleriniz, mesleğe bağlı değerler ve bilgiler ile en önemlisi sizin kişiliğiniz belirleyici olacaktır.” dedi.
Öğrenciler daha sonra İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü’nde mimar, makine ve inşaat mühendisi olarak görev yapan personellerden meslek tanıtımı ile meslekte öne çıkan konular hakkında bilgi aldılar.