Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Karaçayır Köyünde devlet-millet işbirliğiyle yapılacak olan kültür evinin temeli atıldı.
Törene Milletvekili Feramuz Üstün, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, köy muhtarı Sinan Gündüz ile davetliler katıldı.
Törende konuşan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, son yıllarda Gümüşhane köylerinin temel ihtiyaçlarının büyük bir kısmının genel idareden gönderilen rutin ödeneklerin yanında sağlanan ek kaynaklarla da büyük oranda halledildiğini belirterek, köylerde bu tür yatırımların yapılmasına her zaman destek olacaklarının altını çizdi.
Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel ise devlet ve milletin imkanlarıyla köylerde su, sulama, yol sorunlarından artık bahsedilmediğini, çok amaçlı salonlar, kültür evleri yapıldığını belirterek, bunun da az zamanda çok işler yapıldığının bir göstergesi olduğunu söyledi.
Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz de törende yaptığı konuşmada, Belediye olarak kültür evlerinin yaygınlaştırılmasının her zaman öncüsü olacaklarını, hangi köy olursa olsun güçlerinin yettiği kadar yardımcı olacaklarını belirtti.
Köy muhtarı Sinan Gündüz de tesisin en alt katının spor salonu, üzerinin de çok amaçlı kültür ve yas evi, muhtarlık, misafirhane olacağını söyledi. Yaklaşık 200 metrekarelik bir alana yapılacak tesisin köylünün imkanlarıyla başladığını belirten Gündüz, devletten sağlanacak katkıyla önümüzdeki yıl tesisi açmayı planladıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından binanın temeli dualarla atıldı.