İzmir’in Çiğli ilçesinde, ’dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu’ konulu seminer düzenlendi.
Çiğli ilçesinde, Çiğli Belediyesi ve Çiğli Devlet Hastanesi işbirliğinde ’dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu’ konulu seminer gerçekleştirildi. Çiğli Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen seminer, vatandaşlar tarafından ise büyük ilgi gördü. Seminerde Klinik Psikolog Nil Katre Koç, hastalığın kökenleri, hastalığa eşlik eden semptomlar gibi pek çok konuda katılımcılara bazı bilgiler aktardı.
Hiperaktivite ve dikkat eksikliği konusunda akılda tutulması ve yapılması gereken hususlara da değinen Klinik Psikolog Koç, “Bir çocuğa dikkat eksikliği teşhisinin konabilmesi için aşırı hareketlilik, dürtüsellik gibi belirtilerin görülmesi ve bu dikkat eksikliği ile ilgili belirtilerin de çocuğun yaşam alanlarında yoğun bir şekilde kendini göstermiş olması gerekir. İlk bakışta sıradan gibi gelse de bu davranışlar çocuğun hayatını olumsuz yönde etkiler. Özel davranılması gereken çocuklarımız onlar. Sadece ilaçla tedavi etmek yerine; anne babalar, bakıcılar, okul öncesi ve okul dönemi öğretmenlerin de şefkatle, sabırla, sevgiyle, bıkmadan, ne yaptığını bilerek, onlarla yakından ilgilenerek onların durumlarını iyileştirebileceklerine inanmaları gerekiyor. Örneğin öğretmen böyle bir çocuğu sınıf yerleşiminde pencere kenarında bir sıraya oturtarak onun dikkatini toplayabilmesi adına çok büyük bir şeyi başarmış olacaktır. Çocuklarımızın geleceği için aileler, eğitimciler ve doktorlar olarak bu sıkıntıyı yaşayan çocuklarımıza destek olmak, öğrenmelerini kolaylaştırıcı uygulamaları hayata geçirmek zorundayız” dedi.
Çiğli Devlet Hastanesi Hasta Meclisi’nin bu ve benzeri konularda yürüttüğü çalışmalara her zaman destek vereceklerini belirten Başkan Arslan ise, “Dikkat eksikliği ve hiperaktivite günümüzde birçok çocuğumuzda, gencimizde görülen yaygın bir sorundur. Bu çocuklar günlük yaşamlarında ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Yaptıkları işlere odaklanamamaları onlar için beraberinde duygusal sıkıntılar ve başarısızlıklar getiriyor. Anne ve babalar ile eğitimcilere büyük görevler düşüyor. Bu çocukların yaşama kazandırılmaları, yeteneklerini sergileyebilecekleri işlerde kendilerini gösterebilmeleri için yardım almaları gerekiyor. Belediye olarak vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları konularda bilgi almalarını sağlayıcı seminerler düzenleyerek sorunlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Katılımın çok yüksek olduğunu görmek bizleri sevindiriyor. Farkındalık ve duyarlılık oluşturma mücadelemiz devam edecek” dedi.