Adıyaman Fen Lisesinin geleneksel olarak düzenlediği Bilim Olimpiyat Sınavının 5’incisi gerçekleştirildi.
Adıyaman Fen Lisesi tarafından ortaokul 8. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen Bilim Olimpiyat Sınavına 43 okuldan 350 öğrenci katıldı. Okulun öğretmenlerinden oluşan komisyon üyelerinin hazırladığı sınav soruları öğrenciler tarafından cevaplandırıldı. Sınavda Matematikten 25 , Fen Bilimlerinden 25 olmak üzere toplam 50 soru soruldu.
Adıyaman Fen Lisesi Müdürü Muharrem Aytekin, sınavda dereceye girenlerin daha sonra açıklanacağını ve dereceye girenlere çeşitli ödüller verileceğini dile getirdi.
Aytekin, “Milli Eğitimin genel amaçları doğrultusunda; Adıyaman geneli ortaokul 8. sınıflar arasında matematik ve fen bilimlerine olan ilgiyi artırmak, öğrencinin matematik ve fen bilimlerindeki seviyelerini görmelerini sağlamak, kendilerine güven duygusunu geliştirmek ve öğrencilerimizin okulumuzu tanımaları için bu sınavı düzenledik. Bu sınava ilimiz genelindeki 43 ortaokuldan yaklaşık 350 öğrenci katıldı. Sınavda dereceye giren okullara ve öğrencilere çeşitli ödüller, ayrıca tüm okullara katılım belgesi verilecektir. Gerçekleştirdiğimiz bu sınava gönüllü olarak katkı sunan tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve personelimize teşekkür ederiz” dedi.