PTT 1. Lig’de yarın akşam Kayserispor’u konuk edecek olan Adanaspor, ani kalp durmalarını önlemek amacıyla oluşturulan projeye destek vermek amacıyla sahaya ‘Hayata El Ver’ pankartıyla çıkacak.
Sağlık Bakanlığı’nın himayesinde, Ankara Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversiteleri tarafından desteklenen Türk Anesteziyoloji ve Renimasyon ile Resüsitasyon Dernekleri tarafından hazırlanan ‘Hayata El Ver’ projesine bir destek de Adanaspor’dan geldi. Turuncu beyazlı takım, topluma ani kalp durmasının öneminin anlatıldığı projeye destek olmak için yarın akşam saat 19.00’da 5 Ocak Fatih Terim Stadında oynanacak Kayserispor maçına sahaya ‘Hayata El Ver’ pankartı ile çıkacak.
‘Hayata El Ver’ projesi ile kısa vadede toplumda ‘ani kalp durması’ konusunda farkındalık ve bilinç oluşturmak, uzun vadede ise ani kalp durmasına bağlı ölüm oranlarının azaltılması hedefleniyor. Geçen yıl başlanan ve 2016’d bitecek proje kapsamında toplumun her kesimine ‘ani kalp durması’ vakası ile karşılaştıklarında yapılması gerekenleri öğretmek ve mümkün olduğunca çok kişiye ‘ilk yaşam desteği’ eğitimi vermek amaçlanıyor.