Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde kız çocuklarının eğitim alabileceği Hatuniye Hafızlık Kız Kur’an Kursu’nun temeli törenle atıldı.
Yaklaşık bir milyon liraya mal olacak olan proje kapsamında 60 kız çocuğunun Kur’an eğitimi alacağı kursun temel atma töreni Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Sait Dizen, burayı kısa zamanda bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, herkesimden destek beklediklerini söyledi.
Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, bu tür yerlerin açılmasının önemine değinerek, “Geçmişte bu gibi yerlerin yapılması biraz daha zordu, fakat şimdi hükümetimizin yardım, destek ve özverisiyle böyle güzel bir şekilde yapılarak halkımızın hizmetine sunuluyor. Adilcevaz’ımız, yöremiz ve insanımız çok güzeldir. Özellikle Adilcevaz’da çok huzurluyuz, bu huzurumuzu, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım ve bozanlara fırsat vermeyelim. Bu memleketi rabbim ezansız, bayraksız, dinden imandan eksik bir hale getirmesin. Değerli müftümüz buranın yapılması için adım attı, bizlerde her konuda kendisine destek olacağız. Ben bu güzel eser için herkese ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba ise; “Adilcevaz bizim gözbebeğimiz konumunda olan bir ilçemizdir. Bu güzel ilçemizde hafızlık Kur’an kursunun olmaması gerçekten büyük bir eksiklikti. Bu tür yerler artıkça inşallah güzellikler artacak. Bizim burada önceliğimiz kızlarımızdır. Eğitim önce kızlarımızdan ve annelerimizden başlanmalıdır. Çünkü çocuk sürekli annesiyle birliktedir. Bu yüzden ilk önce kızlarımızı ve annelerimizi en iyi şekilde yetiştireceğiz ki onlarda çocuklarımızı en güzel şekilde yetişirsinler. Buranın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Valilik ve il müftülüğü olarak buraya elimizden gelen desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba’nın yaptığı duanın ardından kurban kesimiyle birlikte Hatuniye Hafızlık Kız Kur’an Kursu’nun temeli atıldı.
Çayır Mahallesi’nde bulunan 112 Acil Servis karşısındaki devlet hazinesine ait iki dönümlük arazi üzerine inşa edilen kursun temel atma törenine AK Parti Bitlis Milletvekili adayları Edip Safter Gaydalı ve Fatih Kadirioğlu’nun yanı sıra Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Adilcevaz Belediyesi eski başkanı M. Selim Arıkbaş, AK Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanglay, AK Parti İlçe Başkanı A. Hamdi Tutçu ve çok sayıda vatandaş katıldı.