Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde iki gün sürecek “Kristal Kar festivali” davul-zurna eşliğinde start aldı. Off road araçlarıyla pisti gezen katılımcılar atlı kızaklarla da çevrede tur attı.
Kars Valisi Günay Özdemir, Sarıkamış’ın, tarihiyle doğasıyla, kristal kar kalitesi ile sarıçamlar arasında uzun kayak pistleri ve mekanik tesisleriyle bir marka olduğunu söyledi.
Sarıkamış Kış turizm açısından çok imkanlara sahip olduğunu ifade eden Vali Günay Özdemir, “İki gün boyunca Türkiye’nin bir çok yerinden misafirler ve bu bölgenin her tarından gelen halkımızla bu sevinci paylaşıyoruz. Gelen misafirlerimize en iyi şekilde hizmet ediyoruz. Sarıçamlar arsında kar kalitesiyle az bulunan bir yerlerden olan Sarıkamış’tan memnun ayrılmayan bir tek kişi görmedim. Sömestri tatilinde herkesi Sarıkamış’a davet ediyoruz” dedi.
Festivale Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Kars Kültür Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Festival halk konserinin ardından akşam saatlerinde de gece off road yarışlarıyla devam edecek