Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu, AK Parti’nin TMMOB’ye bağlı odaları idari ve mali denetim yönünden bakanlıklara bağlama yönünde atığı adımları protesto etmek amacıyla Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde basın açıklaması yaptı.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ferdan Çiftçi, Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal, TMMOB’ye bağlı oda başkanları, sendika başkanları ve halkın da destek verdiği basın açıklamasında konuşma yapan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ferdan Çiftçi, “AKP ele geçiremediği TMMOB’ye bağlı meslek odalarını yasal düzenlemelerle ele geçirmeye çalışıyor. 7 Kasım 2013 tarihli resmi gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla TMMOB Orman Mühendisleri Odası’nı idari ve mali denetimini Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na vermiştir. 11 odanın idari ve mali denetiminin de bakanlığa verilmesi doğrultusunda kararnamenin de bakanlık isteğiyle imzaya açıldığını biliyoruz” dedi.

‘’BİZİ SUSTURMAYA AKP’NİN GÜCÜ YETMEZ’’

TMMOB’ye bağlı odaların Anayasa’nın 135. maddesine göre kurulmuş demokratik meslek odaları olduğunu belirten Çiftçi konuşmasını şöyle sürdürdü: "Meslek odalarımızın sizin entrikacı denetçilerine ihtiyaç yoktur. İddia ediyoruz TMMOB’ye bağlı meslek odaları AKP hükümetinin elindeki tüm kurum ve kuruluşlardan daha şeffaf ve temizdir. Bizi susturmaya 12 Eylül faşist cuntasının gücü yetmedi onun uzantısı AKP’nin de gücü yetmez.’’ Basın açıklamasının ardından “Mühendisler mimarlar yılmadı yılmayacak”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” ve “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” şeklinde sloganlar atıldı.