CHP Samsun Milletvekili Zeybek, fındık deposu olarak kullanılmaya başlanan Çarşamba Şeker Fabrikası ile ilgili TBMM'de  Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin cevaplaması istemi ile soru önergesi verdiğini açıkladı.

FINDIK DEPOSU OLARAK KULLANILIYOR

Zeybek, Çarşamba Şeker Fabrikası'nın 12 yıldır üretim yapmadığını, iki yıl öncede fabrikanın yeniden hizmete gireceğine yönelik sözler verildiğini hatırlatarak, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada "150 milyon dolar harcanarak yapılan fabrikada, makineler hurdaya döndü. İki yıl önce fabrikanın açılacağına dair sözler verildi. Ancak fabrika ne yazık ki hizmete girmedi. İki yıldır üretici, fabrikanın açılmasını bekliyor. Ve şu an bu fabrika amacının dışında fındık deposu olarak kullanılıyor. Fabrikanın hizmete girmemesinin sebebi nedir? Fabrika üretime ne zaman geçecek?" dedi.  

'BİYOKÜTLE İÇİN Mİ AÇILACAK DEDİLER'

Fabrikanın çalışmaması nedeniyle bölgede şeker pancarı üretiminin durduğunu ifade eden Kemal Zeybek, açıklamasında "Şeker Fabrikası'nın açılacağına dair söz, acaba Biyokütle Santraline olan tepkileri azaltmak için mi verildi?" diye sordu. 

EK YATIRIMLA HİZMETE ALINABİLİRDİ

Çarşamba Şeker Fabrikası'nın üretim yapmaması sebebiyle şeker ithalatı yapıldığını belirten Kemal Zeybek, şunları söyledi:

"Fabrikanın defalarca açılacağı söylendi. Ama gelinen noktada fabrika açılmadığı gibi amacı dışında kullanılmaya başlandı. En son teknoloji ile kurulan fabrika şu an adeta çürütülüyor. Üretici ise fabrikanın üretim yapmaması nedeniyle bölgede şeker pancarı üretmiyor. Ek yatırımlarla bu fabrika hizmete alınabilirdi. Bu konularla ilgili mecliste soru önergesi verdim. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin önergemize vereceği cevaba göre Çarşamba Şeker Fabrikası ile ilgili durumun daha net olarak ortaya çıkacağını düşünüyorum."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.