Türk milletini silah arkadaşlarıyla birlikte bağımsızlığa kavuşturan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde, Samsun'da da gerçekleştirilen törenlerle özlemle yad edilecek. Samsunlular, yarın saat 09.05'te Ata'sına bir kez daha saygısını sunacak.

ZAMAN DURACAK

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programı kapsamında saat 09.00'da İlkadım ilçesindeki Onur Anıtı'nda resmi tören başlayacak. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı okunacak ve al yıldızlı bayrak göndere çekilecek. Saatler 09.05'i gösterdiğinde ise 2 dakika boyunca sirenler çalacak ve adeta zaman duracak. 
Ardından Samsun Valisi Orhan Tavlı, Anıt Şeref Defteri'ni imzalayacak.

ETKİNLİKLER YAPILACAK

Saat 09.30'da ise Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Devlet Güzel Sanatlar Galeri'nde 'Atatürk Fotoğrafları Sergisi' görücüye çıkacak. Saat 09.45'te AKM Büyük Salonu'nda ise anma programı düzenlenecek. Anma programında Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan 'Cumhuriyet'in 100. Yılında Atatürk'ü Anlamak' isimli programıyla konuşma yapacak ve oratoryo gösterisi düzenlenecek. 

GAZİ MÜZESİ'NE ZİYARET

Saatler 11.45'i gösterdiğinde protokol, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a gelişinde kaldığı Mantıka Palas'ın restore edilmiş hali olan Gazi Müzesi'ni ziyaret edecek ve karanfil takdimi yapılacak.

DUALAR EDİLECEK

Büyük Cami'de saat 12.00'de de  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları adına mevlit programı düzenlenecek ve dualar edilecek. 

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Öte yandan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası kapsamında 13 Kasım saat 14.00'te Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon'da Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir'in konuşmacı olarak katılacağı program gerçekleştirilecek. Ardından Cumhuriyet'in ilanından sonraki 30 yıllık dönemi kapsayan Samsun'la ilgili Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'ndan temin edilen belgeler ve fotoğraflardan oluşan 'Cumhuriyet'in Meşalesi Samsun' sergisi açılacak. 15 Kasım saat 13.00'te ise Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon'da OMÜ; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü'nden Prof. Dr. Önder Duman, '100. Yılında Cumhuriyet ve Atatürk' isimli programla izleyicilerle buluşacak.

ONUR ANITI'NDA CANLI YAYIN

Onur Anıtı'nda yarın saat 09.00'da başlayacak ve 09.05'te sirenlerin çalmasıyla devam edecek resmi tören Kanal S ve Samsun Canlı Haber'den canlı olarak verilecek.

Başkan Türkel, vatandaşlarla bayramlaştı Başkan Türkel, vatandaşlarla bayramlaştı

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.