O ÜRÜNLERDE İNDİRİM BAŞLADI

Tavuk ve kırmızı et fiyatlarına geçtiğimiz günlerde zam üstüne zam gelmişti. Vatandaşlar ise bu durumdan oldukça şikayetçi olmuştu.

TİCARET BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİ

Bu duruma el atan Ticaret Bakanlığı tavuk etine yönelik ihracat kısıtlaması getirmiş olup Et ve Süt Kurumu'nun kırmızı ete yapmış olduğu müdahale sonucunda fiyatlarda düşüş meydana gelmeye başladı.

Tavuk eti fiyatlarındaki aşırı artışlar sonrasında Ticaret Bakanlığı bu duruma el atmak için harekete geçti ve tavuk ihracatına yasak getirdi. Ticaret Bakanlığı'nın vermiş olduğu bu kararın ardından piyasada rahatlama yaşandı ve fiyatlar düşmeye başladı.

Kasaplar, tavukların ellerinde kalmasıyla ihracat yapamadıklarını ve bu nedenle de taleplerin arttığı belirtti.

Uygulamanın etkisiyle beraber tavuk fiyatları düşmeye başladı.

3.0 büyüklüğünde deprem! 3.0 büyüklüğünde deprem!

Örneğin, geçtiğimiz hafta bütün tavuğun kilogramı 93 TL iken, bu hafta 84 TL'ye kadar geriledi. Kanat fiyatlarında da benzer bir düşüş gözlendi.

Kasaplar, fiyatların daha da gerilemesini bekliyorlar ve bu fiyat düşüşleriyle beraber vatandaşların taleplerinin artmasıyla birlikte ellerinde bulunan stokların da arttığını dile getiriyorlar.

Et ve Süt Kurumu'nun kırmızı ete yapmış olduğu müdahaleyle beraber fiyatlar düşüşe geçti. İstanbul Kasaplar Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, et fiyatlarında indirimin başladığını ve devamının beklendiğini dile getirdi.

Tüfekçi, Et ve Süt Kurumu'nun piyasaya müdahalesi ve kurban bayramı öncesinde vakıflara et tedariğinde bulunmasıyla fiyatlarda düşüş yaşandığını ve bu düşüşün esnafa yansıyacağını ifade etti.

KIRMIZI ETE BİR HAFTADA İKİNCİ İNDİRİM

Et ve Süt Kurumu'nun adımının ardından kırmızı ette ivme aşağı yönlü. Kasaplar Odası'ndan yapılan açıklamada kırmızı et fiyatlarının gerilemesi bekleniyor.
İstanbul Kasaplar Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, "Et fiyatlarındaki geçen ki keslim ve yarınki kesim olmak üzere indirimler başladı." dedi.

KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.