Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı'nda gerçekleştirilen "Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması"nda önemli açıklamalar yaptı.

Emekliler ve kronik hastalığı olan vatandaşlar için getirilen yeni uygulamaları detaylandıran Bakan Işıkhan, bu grupta yer alan vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak destekler hakkında bilgi verdi.

Bu destekler, emeklilerin ve sağlık sorunları olan bireylerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları azaltmayı amaçlıyor. Peki, destek paketlerinde neler var?

Emekliler Yılı kapsamında bazı iyileştirmeler yapıldığını açıklayan Bakan Işıkhan, kalıcı refah artışının sağlanacağını bildirdi. Bunun için yeni bir hizmet modeline SGK’yı taşıdıklarını söyleyen Bakan Işıkhan, detayları tek tek paylaştı.

EMEKLİLER PLATFORMU AÇILACAK

İlk olarak Emekliler Platformu oluşturduklarını açıklayan Bakan Işıkhan, burada emeklilerin talep ve beklentilerini doğrudan iletip geri bildirim alabilecekleri bir yapının olacağını açıkladı. Tek telefonla emeklilerin SGK danışmanlarına ulaşabilecekleri bir platform olan yeni hizmetin internet sitesinin yakın zamanda erişime açılacağı bakan tarafından duyuruldu.

YURTLARDA ÜCRETSİZ KONAKLAMA

Yaz aylarında boşalan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı olarak hizmet veren yurtların bir aylığına emeklilerin kullanımına sunulacağı duyuruldu. Üstelik bu hizmet tamamen ücretsiz olacak. Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan tesisler de tüm emeklilere ücretsiz olacak.

Tüm şehirlerde yer alan kamuya ait sosyal tesislerde, konukevlerinde, misafirhanelerde, öğretmenevlerinde yüzde 15 indirim tüm emeklilerin yararlandığı bir hizmet olacak. Ayrıca PTT Kargo, TCDD, sendikaların sosyal tesisleri gibi yerlerde farklı oranlarda emeklilere özel indirimler uygulanacak.

Öte yandan bir yıl içerisinde 128’i kanser ilacı olmak üzere toplam 570 ilacın ödeme kapsamına alındığını söyleyen Işıkhan, “Böylece 858'i kanser olmak üzere geri ödeme listelerimizde yer alan ilaç sayımızı 8 bin 457'ye çıkardık” ifadelerini kullandı.

RAPORLU İLAÇLAR AİLE HEKİMİNDEN YAZDIRILABİLECEK

Yeni açıklanan bir diğer düzenlemeyle birlikte artık aile hekimlerinden bazı raporlu ilaçların yazdırılması mümkün olacak.

Daha öncesinde raporlu ilaçların bir kısmının hastanelerdeki ilgili doktora yazdırılmasının zorunlu olduğu biliniyordu, ancak yeni dönemde hastanelerde sıra beklemeden sağlık ocağında kronik Hepatit B ve D tedavisinde, diyabet tedavisinde, kardiyoloji alanında kullanılan ilaçların yazdırılması mümkün olacak.

Dijital dönüşümden bahseden Bakan Işıkhan, bakanlık olarak verdikleri kamu hizmetlerinin geliştirilmesi, daha etkili, verimli, hızlı ve güçlü sunulabilmesi amacıyla yapay zekâ, büyük veri analizi ve makine öğrenmesi gibi teknolojilerle donatılmış "SGK Co-Pilot (Destek Pilot)" uygulamasını kullanıma açacaklarını belirtti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Editör: Aslı Atasoy