Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S ekranlarında gündemi değerlendiren AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, 6'lı masanın siyasi üslubunun demokrasiye yakışmadığını belirterek "Bu dil siyasi bir şantaj gibi geliyor bana" dedi.

'MUTLAKA BİR ÇATLAK ÇIKACAK'

Said Çetintaş'ın sunduğu 'Yakın Açı' programına katılan Yılmaz, 2023 seçimlerinden, 6'lı masaya kadar gündemle ilgili bir çok soruyu yanıtladı. 6'lı masanın siyasi dili hakkında eleştirilerde bulunan Yılmaz, "Bu bir siyasi şantaj gibi geliyor bana. Türk demokrasisine yakışmıyor. Demokrasi, sizin gibi düşünmeyenleri dinleyip, istifade etme kültürüdür. Benim gibi düşünmeyeleri 'ben yarın iktidar olursam cezalandıracağım' demek çok kaba. Hani siz hukuk devletini, insan haklarını savunuyordunuz? 6'lı masayı parlemantoda çok yakından gözlemliyorum. Burada HDP ile CHP'nin paslaşmasını hatta İYİ Parti'yle de paslaşmasını seyrediyoruz ve çok inciniyoruz. Yarın mutlaka bi çatlak çıkacak. Ben aziz milletimizin sağ duyusuna çok inanıyorum" diye konuştu.

'CUMHURBAŞKANIMIZ YENİDEN SEÇİLECEK'

Said Çetintaş'ın '2023'te Türkiye'yi ne bekliyor?' sorusunu yanıtlayan Yılmaz, "2023 Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşunun 100. yıl dönümü olması özel bir anlam taşıyor.  Her seçimin bir önemi elbette var ama 2023 aslında Cumhurbaşkanımızın 2. kez seçilmesiyle ilgili bir seneyi devriye olacağı gibi, Türkiye'nin önemli siyasal, bölgesel, jeostratejik bir süreçten geçtiği zamanlamayla da çakışıyor 2023 seçimi. Yeni bir dünya düzeninin kurulma arifesinde olduğu hissini bizlere uyandırıyor. Hemen yanıbaşımızda olan Ukrayna Rusya savaşının  bütün can yakıcılığı ve sıcaklığıyla bizi de etkilediği bir süreçte biz seçim yapıyoruz. Bu seçim 2023'ten sonraki 5 yılda yeni bir istikrar dönemi beklentisiyle yapılıyor. Türkiye'nin bölgesel anlamda bir istikrara ihtiyacı var. Bir dünya lideri olan Cumhurbaşkanımızın artık 2023'te yeniden seçilmesi gibi bir sonuç olacak" ifadelerini kullandı.

'ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Emperyal güçlerin 2023 seçimlerini etkilemeye çalıştığını kaydeden Yılmaz şunları söyledi: 

"Zamanında emperyal güçler İran'la Irakı savaştırdılar. İki ülkeyi çarpıştırıp iki ülkenin kaynaklarını tükettiler. Sonuçta savaşın galibi olmadı. Şimdi de Rusya ve Ukrayna'yı savaştırıyorlar. Kaynakları Ukrayna'ya aktarıyorlar. Kaynakları iyice azalmış orta avrupa Amerika'ya muhtaç hale gelecek. Türkiye etrafındaki ateş çemberinin içinde siyasi istikrarıyla dimdik durdu. Bu coğrafya üzerine inanılmaz oyunlar oynanıyor. 2023 seçimlerinin olumlu geçmesini engellemek için ellerinden geleni yine yapmaya hazırlar. 6'lı masayı organize ediyorlar. Başkan yardımcılığı döneminde Biden bunu söylemedi mi? 'Muhaliflerle işbirliği yapacağız' dedi." 

"SAMSUN BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR"

Samsun'un ihracat rakamlarını da değerlendiren ve büyük bir gurur yaşadığını kaydeden Yılmaz sözlerine şunları ekledi:

"Bu sene ihracatta 1 milyar 700 milyon dolar seviyesine çıkmayı hedefliyoruz. Bu bir gurur tablosu. Bu ihracat, insanımızın tırnaklarıyla ürettiği bir malzemenin satışıyla elde edilmiş bir şey. Üreticilerin her biri benim için birer kahraman. Samsun iktisadi olarak büyümeye devam ediyor." 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.