KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Yörük köyünde hayırsever Burhanettin Şanlık tarafından yaptırılan köy konağının açılışı yapıldı.

Konağın açılışında konuşan Karabük Valisi Kemal Çeber, Yörük köyünün Karabük'ün değerli yerlerinden birisi olduğunu söyledi.

Yörük köyünün içinde çok önemli eserleri barındırdığını, Karabük'e gelmeden de adını bildiğini ifade eden Çeber, "Bizim öncelikle köyümüze ve değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Daha sonrada bu değerleri hep beraber en iyi şekilde nasıl sergileriz, nasıl kullanırız onun yollarına bakmak lazım. Yapacak çok işimiz var. Ama öncelikle koruma. Korumaktan da kastım sadece bu binaları ve eserleri değil, bizim etnografik özelliklerimizi de korumamız lazım. İçinde yaşadığınız için belki onu hissedemiyor olabilirsiniz ama çok güzel değerler var." diye konuştu.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer de köy konağının yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Birlikte iyi niyetle bir şey amaçlandığında ve herkesin elini taşın altına koyduğunda neler olabileceğini burada gördüklerini aktaran Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Buraya gelen herkes bu tarihe, kültüre, bu bilinci, bilgi birikimine ve bu sahiplenişe hayran kalıyor. Bu kültürel mirasın korunması ve devamlılığı anlamında atılmış adımların, korumanın, sahip çıkmanın devamlılığı anlamında bizlerde kaymakamlık ve belediye olarak 'ne yapabiliriz?' dediğimizde arkadaşlar ne yapabileceğimizi söylediler. Sayın Valimizin talimatı ve desteğiyle de bizler, burada bahçe düzenlemesi yaptık."

Konuşmaların ardından yapılan duayla köy konağının açılışı yapıldı.