ais.osym.gov.tr YKS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı ile adaylar 2023 üniversite sınavına nerede gireceklerini öğrenebilecekler. Belgede adayın hangi okulda, hangi sınıfta ve hangi sırada sınava katılacağına dair bilgiler yer alacak. YKS sınav yerlerinin açıklanmasının ardından pek çok kişi sınav günü bir aksilik yaşamamak için daha önceki bir tarihte belirtilen adreslere gidiyor ve sınav stresini en aza indirgiyor. Bu kapsamda ‘YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak?’ araştırması da son günlerde yoğunluk kazanıyor.

YKS SINAVI NE ZAMAN? 

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. YKS oturumlarının tarihleri ise şu şekilde:

YKS 1. Oturum: Temel Yeterlilik Testi (TYT) - 17 Haziran 2023 (Cumartesi)

YKS 2. Oturum: Alan Yeterlilik Testleri (AYT) - 18 Haziran 2023 (Pazar)

YKS 3. Oturum: Yabancı Dil Testi (YDT) - 18 Haziran 2023 (Pazar)

YKS SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2023? 

2023 YKS sınav yerlerinin ne zaman açıklanacağına dair henüz bir bilgi paylaşılmadı. Bununla birlikte önceki seneler baz alındığında sınav yerlerinin YKS sınavından yaklaşık 10 gün önce açıklanması bekleniyor.

Bu bakış açısıyla bakıldığında 2023 YKS sınavının 17-18 Haziran’da yapılacağı göz önüne alındığında sınav yerlerinin de Haziran ayının ilk haftasına açıklanması bekleniyor.

SINAV GİRİŞ BELGELERİ AİS.OSYM.GOV.TR’DE 

YKS sınav giriş belgeleri ÖSYM’nin resmi sitesi ais.osym.gov.tr adresi üzerinden erişime açılacak. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sınav giriş yerlerini kolaylıkla öğrenebilecekler.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.