GÜNDEM28. Yasama Dönemi, Meclis’te düzenlenen törenle resmen başladı. Milletvekilleri yeminlerini ederek Meclis’teki yerlerini alırken gözler yeni kabineye çevrildi, sağlık, ekonomi ve ticaret bakanı olacak isimler merak edilmeye başlandı. TBMM 24, 25, 26 ve 27. dönemlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul milletvekili olarak yer alan Mehmet Muş 27. Dönem Ticaret Bakanı olarak görev yapıyordu. Peki, yeni ticaret bakanı açıklandı mı? Ticaret Bakanı kim oldu? İşte detaylar…

YENİ TİCARET BAKANI AÇIKLANDI MI? 

14 Mayıs 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinin kesin sonuçları YSK tarafından açıklandı. Meclis açılışı en yaşlı üye sıfatıyla geçici olarak Meclis Başkanı olan MHP Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli tarafından gerçekleştirildi. Milletvekilleri il il olmak üzere sıra ile yeminlerini etmeye başladı. Şimdi ise gözler yeni kabineye ve kimlerin bakan olacağına çevrildi.

Ancak 2 Haziran Cuma günü itibariyle yeni kabinede yer alacak bakanlar konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan henüz bir açıklama gelmedi. Haliyle yeni ticaret bakanının kim olduğu da belli olmadı.

TİCARET BAKANI KİM OLDU? 

28. Dönem Ticaret Bakanı görevini AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş üsteniyordu. Yeni dönemde de Bakan Muş’un görevine devam edip etmeyeceği konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan2ın “Kadrolarımızı yenileyeceğiz.” Açıklaması kabinede de ciddi değişikliğe gidileceğinin sinyalini veriyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.