İŞE YENİ BAŞLAYANLARA DESTEK 

Türkiye'de ekonomik zorluklarla mücadele eden vatandaşlar için Aile Bakanlığı tarafından sunulan yeni bir sosyal yardım programı, işe yeni başlayan bireylerin yüzünü güldürecek. Bu program kapsamında, 18 ile 55 yaş aralığındaki kişilere, işe başlamalarını takiben 60 gün içinde başvuruda bulunmaları halinde, 6.667 TL'lik bir destek sağlanacak. İŞKUR aracılığıyla iş bulan ve sosyal güvenlik kapsamında bir işe yerleşen vatandaşlara yönelik olup, ekonomik anlamda bir rahatlama ve teşvik sağlamayı amaçlıyor.

KPSS başvuru ücreti belli oldu! İşte 2024 KPSS başvuru ücreti KPSS başvuru ücreti belli oldu! İşte 2024 KPSS başvuru ücreti

60 GÜN İÇERİSİNDE BAŞVURABİLİRLER

Başvuru süreci ve şartları oldukça basit tutularak, vatandaşların bu fırsattan yararlanmaları için engeller asgariye indirgendi. Özellikle, İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen ve işe başlayan bireyler, Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında işe başlama bilgileri görüldüğünde, 60 gün içerisinde başvurularını gerçekleştirebilirler.

Bu yardımın miktarı, 2024 yılı itibarıyla brüt asgari ücretin üçte birine denk gelen 6.667,50 TL olarak belirlendi. Bu ödeme, vatandaşların işe başlama sürecinde karşılaşabilecekleri ilk etap mali zorlukları hafifletmek için tasarlandı. Başvuru için gerekli olan tek belge, kimlik kartı ve başvurular, vatandaşların ikamet ettikleri yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılabiliyor.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.