TBMM'de 28 Dönem, milletvekillerin yemin etmesiyle resmen başladı. 600 milletvekili kürsüye çağrılıp tek tek yemin ederken, Meclis Başkanı görevini geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli'ye devreden Mustafa Şentop, eski TBMM başkanları için ayrılan locadan Genel Kurul'u takip etti. Cumartesi günü yemin edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan da töreni locadan izledi.

38 VEKİL CHP'DEN KENDİ PARTİLERİNE DÖNDÜ

Yemin töreni esnasında TBMM'de ilginç görüntüler de kaydedildi. CHP listelerinden seçilerek parlamentoya giren İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti milletvekilleri yemin töreni öncesi CHP grubundan ayrıldı. Meclis'teki törende yemin için kürsüye çıkan milletvekillerinin tanıtım yazılarında kendi partilerinin isminin yazdığı görüldü.

YSP'DEN İKİ VEKİL EMEP'E GEÇTİ

Öte yandan Yeşil Sol Parti'de de (YSP) benzer anlar yaşandı. YSP listelerinden seçime giren Emek Partisi'nden iki millletvekili HDP grubundan ayrılarak kendi partilerine döndü. EMEP'e dönen milletvekillerin adları da TBMM internet sitesinde EMEP milletvekili olarak kayıtlara girdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.