'Yaşasın Özgürlük Yaşasın Cumhuriyet' CHP Samsun İl Başkanlığı ve ADD Samsun Şubesi tarafından düzenlenen 29. Cumhuriyet Bayramı programında birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıldönümü kutlama programı çerçevesinde CHP Samsun İl Başkanlığı ve ADD Samsun Şubesi’nin öncülüğünde alternatif çelenk töreni düzenlendi. Törende birlik ve beraberlik mesajı verilerek, "Cumhuriyet'e sahip çıkacağız" denildi.

ALTERNATİF TÖREN CHP Samsun İl Başkanlığı, ADD ve bazı STK’lar, resmi törenin ardından Atatürk Anıtı önünde alternatif bir kutlama programı düzenledi. Anıta çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, konuşmalar ile devam etti.

'YAŞATMAK ZORUNDAYIZ' "Yaşasın özgürlük, yaşasın Cumhuriyet" diyerek sözlerine başlayan CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu "Bu gün bu topraklarda barışın bağımsızlığın özgürlüğün adaletin hukukun üstünlüğünü kadın ruhlarını yaşatmak istiyorsak, Cumhuriyeti yaşatmak ve korumak zorundayız. Bize bu değerli armağanı, Cumhuriyeti hediye eden ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor şükranlarımı sunuyorum" dedi.

'KURTULUŞ DEMEK' Cumhuriyet'in çağdaşlık olduğunu vurgulayan CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek "Cumhuriyet kadın eşitliği demektir. Cumhuriyet kurtuluş demektir. Çağdaşlıktır. Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun silah arkadaşlarını ve atalarımızı saygıyla rahmetle minnetle anarken Cumhuriyet Bayramı'nızın kutlu olmasını diliyorum ve hepinize saygılar sunuyorum."

GURURLA KUTLUYORUZ Törende konuşan CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ise "Bugün Cumhuriyet'imizin 98. Yılını büyük bir onurla büyük bir gururla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin doğum günü kutlu olsun"

'BARIŞIN TEMİNATI' ADD Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli ise şunları söyledi: " Cumhuriyet'imiz 98 yaşında. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük bayram ilan ettiği adaletin, bağımsızlığın, özgürlüğün, barışın, birey olarak eşit yaşamın anlamı, barışın teminatı olan cumhuriyetimizi onurla gururla kutlamanın coşkusu içerisindeyiz"

YOĞUN KATILIM CHP Samsun İl Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi tarafından düzenlenen 29. Cumhuriyet Bayramı programına, CHP Samsun Milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu ile Kemal Zeybek, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, CHP İl Başkanı Fatih Türkel, Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, ADD Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Umut Can EREN