Yakakent'te bu dönem seçimi kazanan İYİ Partili Dr. Şerafettin Aydoğdu, görevi devredecek olan Hüseyin Kıyma'nın, Büyükşehir Belediyesi'nden daha önce meclis kararıyla ilçe belediyesine devredilen restoranı geri vermek istediğini iddia ederek, tepkisini dile getirdi.

Samsun'da hırsız baltayı taşa vurdu: Çaldığı bisiklet hakimin çıktı Samsun'da hırsız baltayı taşa vurdu: Çaldığı bisiklet hakimin çıktı

"YAPILAN KANUNSUZ"

İddiaya göre Yakakent Belediye Başkanlığı görevini İYİ Parti'nin adayı Şerafettin Aydoğdu'ya devredecek olan olan Hüseyin Kıyma, ilçede bulunan ve meclis kararıyla kendilerine devredilen tesisleri Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etmek istedi. Tesislere gelen belediye yetkilileri restoranda sayım yapmak isteyince Aydoğdu ve İYİ Partililer bu duruma karşı çıktı. Durumun kanunsuz olduğunu anlayan yetkililer, alandan ayrıldı. İYİ Partililer ve vatandaşlar, Yakakent Belediyesi önünde toplanarak yapılanın kanunsuz olduğunu öne sürerek tepkilerini dile getirdi. Yakakent Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasına CHP'nin belediye başkan adayı Burhan Bayrakdar da destek verdi. 

Seçimleri kazanan Dr. Şerafettin Aydoğdu, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Zamanında buraya Büyükşehir Belediyesi buraya bir balık restorantı yapmıştı. İşletemeyince meclis kararıyla restorantı Yakakent Belediyesi'ne devretti. Şimdi Hüseyin Kıyma da Büyükşehir Belediyesi'ni arayıp restoranı geri vermek istediğini söylemiş. Bugün de 7 memur geldi ve içerdeki malzemelerin sayımını yapmak istediklerini söyledi. Biz de sokmadık. Meclis kararıyla davredilmesi gereken yeri kafana göre devredemezsin. Memurlardan bir tanesi de bu konunun kanunsuz olduğunu anlayınca gittiler. Toplumumuzun huzuru ve güvenliği için, bu tür eylemlerin kabul edilemez olduğunu ve hukukun üstünlüğünün herkes için geçerli olduğunu hatırlatmak isteriz."

(Hüseyin Kıyma)

GÜRKAN SARIKAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.