Kanal mikrofonlarına konuşan Samsun Yabancılar Çarşısı Derneği Başkanı Alaaddin Sayın, "İşlerimiz yine bu zamanda bile fena değil ama yazın beklentimiz yüksek" derken, bazı esnaf işlerin durgun olduğunu, bazısı ile Ramazan ayı ve yaz ayıyla birlikte hareketlenmeye başlayacağını söyledi. 

VATANDAŞA DAVET VAR

Yaz aylarında gurbetçilerin, yerli ve yabancı turistlerin gelmesiyle Yabancılar Çarşısı'nın en hareketli dönemlerini geçirdiğini belirten Sayın, "Biz her ne kadar 12 ay açık olsakda, yaz aylarında işlerimiz daha iyi. Gurbetçiler pazara yazın geliyor. Burbetçilerin en çok tercih yer bizim pazarımız. İşlerimiz yine bu zamanda bile fena değil ama yazın beklentimiz yüksek. Çarşımızda da tadilatlarla iyileştirmeler yapıldı. AVM'lerde anormal bir pahalılık var ama pazarımız dışarıya göre daha uygun. Halk burayı kışın da tercih etti. Alım gücünde biraz sıkıntı var ama bunun geçiciği olacağını düşünüyoruz. Bütün şehrimizi yeni dizayn edilen çarşımıza bekliyoruz" diye konuştu. 

PAZARIMIZ GÜZELLİŞİYOR

Kerem KARACA: İşlerimizde şu anda kırgınlık var ama Ramazan'dan sonra hareketleneceğini düşünüyoruz. Pazarımız güzelleşiyor. Önemli olan müşterilere güven vermek. İyi mal satarak bu güveni verdikten sonra müşterinin geleceğini düşünüyoruz. Esnaf olarak beklentimiz biraz daha güzelleştirebilirler.

YARDIMCI OLUYORUZ

Şefik SEVİNÇ: Şükürler olsun kendi yağımızda kavruluyoruz. Ciddi bir sıkıntımız yok. Müşterilerimizi bekliyoruz. Biz elimizden geldiğince alım gücünde vatandaşımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz ki Samsun'a çok göç geldi. Depremzedeler geldi. Onlara kar gözetmeksizin elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Alım gücü ne çok düşük ne çok yüksek. Yabancılar Pazarı'nda aradığınız ürünü aradığınız fiyata bulabiliyorsunuz. Esnaf müşterisine karşı daha esnek, daha anlayışlı. Bu sebeplerden ötürü müşteri artışımız var. 

FİYATLAR DAHA UYGUN

Hızır KİRAZ: İşler şükür olsun iyi ama depremden ötürü durgunluk oluştu. Beklentimiz çok fazla. Vatandaşımızın buraya gelmesini istiyoruz çünkü burası ucuz. AVM'ler çok pahalı ama buradaki ürünlerin fiyatları uygun. Halkın yeri burası. Vatandaşların alım gücü düşük. Maaşlar yükseldi ama ona göre de ürünler yükseldi. 

AYDINLATMALAR YETERSİZ

Hasan YILMAZ: Şu aralar işler durgun çünkü mevsim geçişi yaşanıyor. Beklentimiz devletten ve belediyeden burasının alışverişe daha açık hale gelmesidir. Sokaklardaki aydınlatmalar yetersiz. Daha iyi bir şekilde aydınlatılabilir. Alım gücü düşük. Maaşlar tabiki yüksek ama ona göre ürünlerin fiyatları da yükselmektedir. Biz de yeterince dükkanlarımızı dolduramıyoruz. 

SEZONUN AÇILMASINI BEKLİYORUZ

Mert YAZICI: İşlerimiz orta düzeyde. Şu an sezonumuz açılmadı, açılmasını bekliyoruz. Vatandaşın da alım gücü çok düşük. Aslında beklentilerimizin yarısı karşılandı ama çevre düzenlemesi ve park da yapılmalı. Bazı başkanlarımızın bizi daha çok önemsemesi gerekmektedir. 

ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

Tarık HATİP: İşlerimize kötü diyemeyiz ama önceki sezonlara göre alım gücü düştü. Ürünlerimizin fiyatları müşterilere pahalı geliyor. Aslında normal piyasası bu. 
Vergiler düşürülmeli. Biraz daha esnafa yönelik destekler artmalı. Şu an hükümeten destek alamıyoruz. Eskiden bir müşteri gelirdi tepeden tırnağa giydirirdik. Şimdi bir tane mont verebiliyorsak çok şükür. Geçinemiyoruz. Bağırsakta duymazlar. Konuşmaya gerek yok. Mayısta göreceğiz. 

EKONOMİ DAHA İYİ OLMALI

Recep ÇAKIR: İşler göründüğü gibi malum durgun geçiyor. Vatandaşın alım gücü çok düşük. Piyasanın iyi olması için ekonominin iyi olması gerekiyor. Taleplerimiz ekonomi iyi olması yönünde. Ekonomi olarak iyileşirsek güçlü bir memleket oluruz. 

SAMSUN HALKI GELMİYOR

Pınar AYDIN: Durgunluk var. Ekonomik kriz, korona, deprem üst üste geldiği için durgun geçiyor. Pazar güzelleşmeye başladı. Daha da güzelleşirse insanlar buraya daha çok gelir. Kendi halkımızdan ziyade dışarıdan gleen illerden talep görmekteyiz. Samsun halkı gelmiyor. Samsunun halkına da hitap etmek istiyoruz. 

İŞLER SIFIRA DÜŞTÜ

ZEKAİ ALBAYRAK: Esnafın işleri sıfıra düştü. Ekonomi normale dönmeli yoksa başta türlü düzelmez. Vatandaşın alım gücü kesinlikle yeterli değil. 

Haber Kaynak: Mustafa İNAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.