Vergi affı için gözler Meclis’te. TBMM 28 Şubat’ta açıldı ve ilk olarak EYT düzenlemesi genel kurulda görüşüldü. Milyonların merakla beklediği düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlandı. Hızla ilerleyen sürecin ardından vergi affı ve borç yapılandırma bekleyen mükellefler de ‘Vergi affı 2023 Meclis’ten geçti mi?’ ve ‘Vergi affında son durum ne?’ araştırmalarını yoğunlaştırdı…

para (10)

VERGİ AFFINDA SON DURUM NE? 

GSS prim borçları, vergi, trafik ve askerlik borçları gibi pek çok kalemde af getiren torba yasa teklifi, geçtiğimiz aylarda Meclis’te kabul edilmişti.

Ancak 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından TBMM çalışmalarına ara verdi pek çok bakan ve milletvekili deprem bölgesine gitti.

28 Şubat itibariyle Meclis çalışmalarına yeniden başladı. EYT konusundaki çalışmaların sona ermesinin ardından vergi affı konusunun da Meclis gündeminde yer alması bekleniyor.

para (4)

VERGİ AFFI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ Mİ? 

'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin Meclis’ten geçtikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanması gerekiyor.

Bu sürecin ardından 2023 vergi affı da yürürlüğe girmiş olacak.

para (2)-1

VERGİ AFFI 2023 HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR? 

Vergi affı düzenlemesinde en dikkat çeken konu başlıklarından birisi 2 bin liraya kadar olan borçların silinmesi oldu. Vergi borçlarının yanı sıra Genel Sağlık Sigortası primi borçları, tüm vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenci kredisi borçları ve destekleme primi borçlarını kapsıyor.

Ayrıca Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne verilecek önergelerle deprem bölgesine dönük düzenlemeler yapılacağını söyledi. Deprem bölgesindekilerin 'Veraset ve İntikal Vergisi'nden muaf olacaklarını aktaran Elitaş, deprem bölgesindeki işveren ve çalışanlara da 50 bin liraya kadar yapılan nakdi yardımların sigorta primi ve vergiye tabi olmayacağını kaydetti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.