Samsunlu vatandaşlara, "Eğitim düzeyindeki farklılıklar, bir ilişkiyi nasıl etkiler?" diye sorduk.

İşte aldığımız yanıtlar:

BÜYÜK ANLAŞMAZLIKLARA YOL AÇABİLİYOR

Zehra AYDIN PEKŞEN: Benim için çok önemli bir konu. Ben evliyim üniversite mezunuyum eşim okumadığı için aramız da çok fazla eğitim farkı oluyor. Yani be A dersem o B diyor o yüzden bu durum büyük anlaşmazlıklara yol açabiliyor.

EŞİT OLMASI GEREKİYOR 

Perihan AYDIN: Bence ilişkide ,evlilikte eğitim seviyesi çok önemli bir konu. Benim eşimle böyle bir sorunum yok ama bu devirde  herkesin eşit olması gerektiği gibi. Evliliklerde de eğitim seviyesinin eşit olması gerektiğini düşünüyorum. 

DAHA İYİ ANLAŞIYOR 

Kazım PAMUK:Tabi ki de çok önemli buluyorum. Çünkü aynı seviyede eğitim görmüş insanların bir birleriyle daha iyi anlaştığını söyleyebilirim. Ama üst seviyede eğitim almış diğeri ondan daha alt seviyede ise ilerleyen zamanlarda  özellikle aşk bittiği zaman ilişkinin bozulduğunu görebiliyoruz.

ANLAŞMAMAZLIK ÇIKAR

Cahide GÖREN: Eğer bir ilişki de eşler  eşit eğitim seviyesinde olursa daha iyi anlaşırlar diye düşünüyorum.Ama eğitim seviyelerinde farklılık olursa ilerleyen zamanlarda illa ki kıskançlık ve mevki bakımında anlaşmazlıkların çıkacağını düşünüyorum. 

BİR SÜRE SONRA ÇATIŞMA ÇIKABİLİR

Sıla GÖREN: İlişkilerde ki eğitim seviyesini önemli buluyorum.Çünkü bir süre sonra çatışma çıkabilir. Ama eşitlik olduğu zaman daha iyi anlaşabileceklerdir. Tabi bu insanın kendisini geliştirmesine de bağlı eğer kendini geliştirdiyse bir sorun çıkmayabilir. 

MUHAKKAK BİR YERDE KOPUYOR

Canan ÖZKOÇAK: Kendim yaşamış bir olarak bir çok şeye şahit oldum diyebilirim.Onun için çok önemli bir durum. Çünkü farklı eğitim seviyelerinde olunca hayata aynı bakış açısından bakamıyorsun. Bu durumda ilerde ilişki muhakkak bir yerde kopuyor.O yüzden kesinlikle eğitim seviyesini önemli buluyorum.

BİRİNCİ DERECEDEN ÖNEMLİ DEĞİL 

Meltem DAĞCI: Bence ilişkilerde eğitim seviyesi birinci dereceden önemli değil. Çünkü bu durumu insanın kendini eğitim dışında kendini yetiştirmesine de bağlıyorum. Sonuçta son zamanlarda üniversite mezunu insan olup da çok farklı sosyal olaylara karışan insanlar var. O yüzden bu durumu birinci dereceden eğitim seviyesine bağlamaktansa kişinin yapısına aileden yetiştirilme tarzına bağlıyorum.

HER BAKIMDAN ÖNEMLİ

Cavit VAROL: Eğitim ilişkide değil her bakımdan önemlidir. Hayatta zaten bilinçliysen,tahsilliysen daha farklı gidiyor. İlişkide de eğitim seviyesinin eşit olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer eşit değilse de en azından eğitim seviyesi düşük olanın kendini geliştirmesi , yükseltmesi gerektiğini düşünüyorum.

SAĞLIKLI İLİŞKİ YÜRÜTMÜŞ OLURLAR

Ömer ÇELİK:İlişki de sadece eğitim seviyesi değil kültürel dengelerde eşit olmalıdır. Çünkü olmayınca anlaşmazlık doğuyor ve boşanmalar artıyor. Ama en azından eşit olursa dengeli ve sağlıklı  bir ilişki yürütmüş olurlar. 

Ebru ÖZTÜRK- Ekrem ASLAN