Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve protokol üyeleriyle birlikte, İlkadım Tepecik İlkokulu’nda düzenlenen 2022-2023 eğitim-öğretim yılı İlköğretim Haftası Kutlama Töreni'ne katılarak, 3 aylık yaz tatilinin ardından okullarına kavuşan miniklerin heyecanına ortak oldu ve ders kitaplarını dağıttı.

İLK DERS ZİLİ ÇALDI

2022-2023 eğitim-öğretim yılının, protokol üyeleriyle birlikte ilk ders zilini çalan Vali Dağlı, Samsun Medya Grubu'na yaptığı özel açıklamada, "Bugün Samsunumuz'da 270 bin öğrencimiz ve 25 binin üzerinde öğretmenimizle yeni eğitim öğretim dönemine başladık. Gördüğümüz gibi çocuklarımız cıvıl cıvıl hepsi çok mutlu ve coşkulu" dedi.

ATÖLYELER OLUŞTURULUYOR

Yeni eğitim-öğretim döneminde yeniliklerin müjdesini veren Vali Dağlı, "Tabi bu yıl yeniliklerimiz olacak. TEKNOFEST'ten sonra okullarımızın tamamında dijital kodlama atolyeleri oluşturuyoruz. Hedefimiz bu yıl itibarıyla tüm okullarımızda bunu tamamlamak. Çünkü bu konuda öğrencilerimizde büyük bir istek var" ifadelerini kullandı.

TÜM TEDBİRLER ALINDI

Güvenlikle ilgili de tüm tedbirlerin alındığını kaydeden Vali Dağlı sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Okullarımızda güvenlikle ilgili tedbirlerimizi aldık. Yine Samsun İl Emniyet Müdürlüğümüz, jandarma ekiplerimiz ve tüm belediye ekipleri hep birlikte okullarımızın güvenliği ile ilgili çalışmalarını yapıyorlar. İnşallah okul servislerimizin güvenliğini de çok sıkı bir şekilde sağlayacağız. Güvenli bir şekilde çocuklarımızın okullara gelmesi için hep birlikte ekip olarak hazırız. İnşallah çocuklarımız, velilerimiz, halkımız ve öğretmenlerimiz için hayırlı, uğurlu güzel bir yıl olur."

Ömer Faruk Kocabaş - Sedanur Aydın 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.