Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S ekranlarında Genel Koordinatör Barış İpek'in konuğu olarak açıklamalarda bulunan Türkiye'nin en genç Genel Başkanı DP'li Gültekin Uysal, "Kaç yüzbin Suriyeli'ye vatandaşlık hakkı verildiğini bilmiyoruz. Seçim güvenliği endişesi yaşıyoruz" diyerek, iktidarı eleştirdi.

"HER GEÇEN SANİYE BİR KAYIPTIR"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kanal S ekranlarında Samsun Medya Grubu Genel Koordinatörü Barış İpek'in sunduğu 'Çizgi Üstü' programına katıldı. Türkiye ve Samsun gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Uysal, sığınmacı ve mülteciler konusuna değindi. Suriyelilerin kendi ülkelerinde yaşaması gerektiğini vurgulayan Uysal, "Bu konuda DP olarak tavrımız net. Suriyeliler, kendi ülkelerinde yaşamalı. Kendi ülkelerine entegre olmalı. Suriyelilerin orada insanlık dışı muamelelere, tehdide maruz kalmamasının iklimini oluşturarak, Türkiye bu meseleyi çözmek zorunda. Bu konuda geri dönülmez bir koridora giriyor Türkiye. Bugün tarım, sanayi, hizmet sektörü kayıt içi, kayıt dışı Suriyelilere bağımlı haline gelmiştir. Bu konuda her geçen saniye ülke için kayıptır. Diplomasiyle Türkiye, oradaki şartları uygun hale getirebilir, bunu başarabilir. Tek başına Türkiye değil elbette. ABD, Rusya, İran'la birlikte bu sorun çözülebilir. Ciddi endişelerimiz var. Kaç yüzbin Suriyeli'ye vatandaşlık hakkı verildiğini bilmiyoruz. Seçim güvenliği endişesi yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı satılamaz" dedi.

"BEDELİNİ GENÇLER ÖDÜYOR"

Gençler üzerinden iktidara eleştirilerde bulunan Uysal, "Bugün Türkiye'de yaşanan bütün olumsuzlukların bedelini gençler ödüyor. Bu ülkede doğmuş bir gencimiz, kendi doğduğu topraklarda gelecek hayali kuramıyorsa bundan daha büyük bir felaket olmaz. Öğrencilerin sorunlarınai muhalefetin bütün ısrarıyla beraber, Sayın Erdoğan artık kayıtsız kalamaz hale geldi. Ben Kılıçdaroğlu'nun diliyle cevap vermeyeyim derken, neticede toplumsal talebe kayıtsız kalamadı ve KYK'larla ilgili düzenleme yaptı. Türkiye kaynaklarını kötü yöneten bir ülke, kaynakların kötü yönetilmesi, ülkenin kötü yönetilmesi, sistematik çöküşün eğitim başta olmak üzere her sahada yaşanmış olmasının bedelini en fazla Türk genci ödüyor" ifadelerini kullandı.

"SAMSUN REFERANS OLDU"

Samsun özelinde de açıklamalarda bulunan Uysal, şehrin önemine değindi. Samsun'un, Demokrat Parti'nin tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Uysal, "Samsun'un siyasi refleksleri Demokrat Parti ve ülke için çok belirleyici olmuştur. Elbette Menderes'ten, Demiral'a, Özal'a Samsun'un bizim geleneğimize verdiği destek bu gelenek içerisinde fark koymuş, Samsun'u çok etkili şekilde temsil etmiştir. Değişen Türkiye'nin şartları var. Bu değişim içerisinde Samsun bir yandan göç alırken bir yandan da göç veriyor. Bizim tercih ettiğimiz siyasi  iktisadi politikaların Samsun'a, Türkiye'nin her yerine olduğu gibi büyük yansımaları kamu iştiraklerinden başlayarak. Yaşanan iktisadi bir dönüşüm adı altında maalesef 80 yıllık cumhuriyetin tarım başta olmak üzere bütün iktisadi yapısı tasfiye edildiği için, elbette buralarda bunların tekel başta olmak üzere çok önemli etkileri var. O açıdan değişen, değişimin hızının çok arttığı bir dönemdeyiz. Elbette Türkiye ile ilgili hayallerimiz var. Dün nereden geldiğimizi biliyoruz. Bu çizgi içerisinde de, Samsun'un önümüzdeki süreçte çok referans olacağını, varlığı ile siyasetteki katkısı ile önemli bir nokta olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.