Samsun Haber - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu gerçekleştirilen AK Parti Samsun 6. Olağan İl Kongresi'nde şehir hastanesi ile ilgili ihale sürecinin devam ettiğini açıkladı. 

Samsun Şehir Hastanesi projesinin inşaat çalışmalarına başlanması için geri sayım başladı. Nereye yapılacağı konusunda uzun süre tartışmaların yaşanması nedeniyle yapımı ertelenen hastane, Canik İlçesi’nde bulunan Dereler Mahallesi’ne inşa edilecek.

Peki Samsunlular yeni yapılacak Şehir Hastanesi hakkında ne düşünüyor. Samsun Gazetesi ve Samsun Canlı Haber TV, sokaklarda bu soruya yanıt aradı.

BUNLARI DUYMAK İSTİYORDUK
Erol SAYIR: “Yapılacak olan hastane için duyduğumuzda çok sevindik. Bizde vatandaş olarak bunları duymak istiyorduk. Bu hastane Samsun’a şart. Hastaneler burada yetersiz durumda. Hangi hastaneye gitsek bize dolu olduğu söyleniyor. Bu fikri öne atan kişilere teşekkür ederim. Bu hastane Samsun için iyi bir yatırım.” 

BU KARAR İÇİN GEÇ BİLE KALINDI
Ramazan TORUN: “Bu kararı vermek için geç bile kalındığını düşünüyorum. Samsun o kadar küçük bir vilayet değildi. Keşke daha önce yapsaydılar. Şu an şehrimiz merkez konumunda. Hangi hastaneye gitsek dolu. Bu konuda bizim büyük sıkıntılarımız vardı. İnşallah Samsun için hayırlısı olur.”

SAMSUN İÇİN VERİLMİŞ GÜZEL BİR KARAR
Hüsne YILMAZ: “Samsun için verilmiş güzel bir karar. Burada hastane eksikliği vardı. Hem bizim için hem de Samsun için hayırlısı olsun. Artık insanlar hastane doluluğundan çevre hastanelere gitmek zorunda kalmayacak. Çünkü yaşlı insanlarımız var çevre illere gitmekte zorlanabilir. Acil bir durum olsa hastaneler dolu. O yüzden ben bu habere çok sevindim.”

SAMSUN’UN BÖYLE BİR HASTANEYE İHTİYACI VAR
Kezban KÖSE: “Verilmiş en doğru karar. Çünkü Samsun’un böyle bir hastaneye ihtiyacı var. Ülkemizin ve Samsun’un gelişmesi adına çok sevindirici bir durum. Ben bunu duyduğuma çok sevindim. Eminim ki Samsun halkıda buna çok sevinecek. Samsun için hayırlısı olsun. İnşallah bu proje en kısa zamanda tamamlanır.”

İNSANLARIMIZ NEFES ALACAK
Mustafa DEMİR: “Bu kararı çıkarıp onaylayan herkese çok teşekkür ediyorum. Çok yerinde verilmiş bir karar. Çünkü Samsun büyük bir şehir. O yüzden hastanelerde yer bulmakta vatandaşlarımız zorlanıyordu. Yapılacak olan bu hastaneyle birlikte insanlarımız nefes alacak.”

HASTANELER VE HASTALARDA RAHATLAR
Semra SİNÇ: “Samsun için daha iyi olur. Çünkü hastaneler dolu. Bu şekilde hastaneler ve hastalarda rahatlar. Samsun’a bir tane büyük bir hastane gerekliydi. Biz bunu duyduğumuza çok sevindik. Umarım bu proje tamamlanır.”

ÖNCE YAPIP BİTİRSİNLER
İdris YILMAZ: “Bu şekilde verilen çok şey var ama hiç biri yerine getirilmedi. Önce yapıp bitirsinler ondan sonra çıkıp konuşsunlar. Çiftçi dâhil seçim zamanında verilen sözler neden tutulmadı? İnsanları savaşlarla birlikte ayakta uyutuyorlar. Ben çok şükür Türk’üm. Ben insanların bu şekilde kandırılmalarına karşıyım.” 

ÖNCELİĞİMİZ İŞSİZLERE İŞ SAHASI AÇABİLMEK
Çağrı ÖZEL: “Hastane Samsun için iyi olur ama önemli olan 900 yataklı bir hastane açılması değil. Önemli olan bir fabrika açıp sokaktaki gençleri işsizlikten kurtarmak. En önemlisi bu. Tabi ki hastane de lazım. Sağlık bu her an hastalanıp başımıza bir şey gelebilir. Fakat önceliğimiz gençlere ve işsiz vatandaşlarımıza iş sahası açabilmek. Çünkü Türkiye’nin en büyük sorunu işsizlik. Buna bir çare bulunmadığı sürece isterlerse bin odalı hastane yaptırsınlar.”

Röportaj: Caner AKYÜZ- Havanur SUBAŞI