Uçak bileti fiyatlarını etkileyen en büyük faktörlerden biri mevsimselliktir. Tatiller ve yaz tatilleri gibi seyahatin yoğun olduğu dönemlerde, yoğun talep nedeniyle uçak biletleri daha pahalı olma eğilimindedir. Bunun tersine, kış ve sonbahar gibi yoğun olmayan sezonlarda ise uçak bileti fiyatları genellikle daha düşük olur. Seyahat tarihleriniz esnekse uçuş rezervasyonunuzu yoğun olmayan sezonda yaparak paradan tasarruf edebilirsiniz.

LOKASYON

Bazı yerler çok daha popüler olduğu için bu bölgelere seyahat etmek istediğinizde uçak bileti fiyatlarının daha yüksek olduğunu görebilirsiniz. Bu durum hem yurt içi hem de yurt dışı seyahatlerde geçerlidir. Popüler ülkelere seyahat etmek istediğiniz zaman uçuş için daha yüksek bütçe ayırmanız gerekirken çok fazla kişinin tercih etmediği yerleri ya da ülkeleri seçtiğinizde bilet fiyatlarının daha uygun rakamlardan oluştuğunu fark edebilirsiniz. Dolayısıyla nereye seyahat edeceğiniz de bilet fiyatlarını etkileyen unsurlar arasında yer almaktadır.

REKABET

Uçak bileti fiyatlarını etkileyen bir diğer önemli faktör ise havayolu şirketleri arasındaki rekabettir. Belirli bir rotada daha fazla rekabet olduğunda, havayolları müşteri çekmek için ücretlerini düşürme eğilimindedir. Öte yandan rekabetin az olduğu durumlarda havayolları fiyatlarını artırabilmektedir. Uçuş rezervasyonunuzu yapmadan önce, en iyi teklifi bulmak için farklı havayollarının fiyatlarını karşılaştırmalısınız.

AKARYAKIT FİYATLARI

Akaryakıt fiyatları uçak bileti fiyatları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Akaryakıt fiyatları yüksek olduğunda havayolları uçuşlarını gerçekleştirmek için daha fazla para ödemek zorunda kalır. Bu da bilet fiyatlarının artmasına neden olmaktadır. Tam tersine, yakıt fiyatları düşük olduğunda havayolları daha ucuz fiyatlar sunabilmektedir. Akaryakıt fiyatlarını takip edin ve yakıt fiyatlarının düşük olduğu dönemlerde uçuş rezervasyonunuzu yapabilirsiniz.

MESAFE VE ROTA

Uçuşunuzun mesafesi ve rotası da bilet fiyatlarını etkiler. Genellikle uzun uçuşlar, kısa uçuşlara göre daha pahalı olma eğilimindedir. Direkt uçuşlar, aktarmalı uçuşlara göre daha pahalı olma eğilimindedir. Seyahat tarihleriniz konusunda esnekseniz aktarmalı bir uçuş seçerek paradan tasarruf edebilirsiniz.

TALEP

Talep, uçak bileti fiyatlarında önemli bir rol oynamaktadır. Belirli bir uçuşa talebin yüksek olması durumunda havayolları fiyatlarını artırma eğilimindedir. Öte yandan talebin az olduğu durumlarda havayolları şirketleri koltukları doldurmak için fiyatlarını düşürmektedirler.

Erdoğan'dan çiftçilere müjde! Kredi limitleri artırıldı Erdoğan'dan çiftçilere müjde! Kredi limitleri artırıldı

EKONOMİM

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.