TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Oğuzhan Çamaş, sektörün nabzının 4 gün boyunca İnşaat Fuarı'nda atacağını belirterek, "Tüm sektör ve temsilcileri orada olacak. Hem nihai tüketici hem de profesyonel ve ilgililer 4 gün boyunca inşaat ve yapıyla ilgili hem teknolojileri hem de inovatif ürünleri orada gözlemleyebilecekler. Firmalar yeni ürünlerini tanıtacak ve iş bağlantıları yapacaklar" dedi.

PROFESYONELLER İŞ BAĞLANTILARI YAPACAK

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım Anonim Şirketi tarafından organize edilen Samsun İnşaat 2023 7. Yapı, İnşaat Malzemeleri, Asansör, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı 4 Mayıs Perşembe günü saat 10.00'da kapılarını açıyor. Kanal S ekranlarında Sevtap Sağlam'ın sunduğu Uyan Samsun programının konuğu olan Çamaş, "Bölgemizde ana gayemiz fuarlarımızla birlikte ticaretin büyümesi ve gelişmesi. İnşaat Fuarı üretici firmaların, iç ve dış pazarlarda yeni imkanlar bulabilmesini sağlayacak. İnşaat sektörünün nabzı 4 gün boyunca fuarda atacak. Ticari bir birleşme noktası olacak. Tüm sektör ve temsilcileri orada olacak. Hem nihai tüketici hem de profesyonel ve ilgililer 4 gün boyunca inşaat ve yapıyla ilgili hem teknolojileri hem de inovatif ürünleri orada gözlemleyebilecekler. Firmalar yeni ürünlerini tanıtacak ve iş bağlantıları yapacaklar. 4 gün boyunca sempozyumlar paneller olacak. Bu anlamda çok verimli 4 gün geçireceğimizi düşünüyorum" diye konuştu. 

EN DİNAMİK SEKTÖRLERDEN BİRİ

İnşaat sektörünün bölgenin en dinamik sektörlerinden biri olduğunu kaydeden Çamaş, "Samsun inşaat malzemesi ürünleri anlamında tedarik sağlayan bir depo hürriyetinde. İnşaat ve yapı malzemesi ürünleri firmalarımız, 4 gün boyunca TÜYAP fuarında ürünlerini sergileyecekler. Fuarın kapsamı çok geniş. A’dan Z’ye bir yapı, inşaat ve konutta neye ihtiyaç duyuluyorsa, onu bütün unsurlarıyla firmalarımız 4 gün boyunca fuarımızda sergileyecekler. İnşaat fuarımızın profesyonellere, ilgililere ve stant açan firmalara çok büyük kazanımları oluyor. Yaklaşık 70’ e yakın firma inşaat ve yapı sektörüne ilişkin ürün ve hizmetleri 4 gün boyunca fuarımızda sergileyecekler. Bu fuar da güçlü bir fuar olarak adından söz ettirecek" ifadelerini kullandı. 

YABANCI ZİYARETÇİLER GELECEK

İnşaat Fuarı'na yaklaşık 70 firmanın katılacağını belirten Çamaş sözlerine şöyle devam etti: "Tüm bu firmalarımızın ana gayesi ticaret hacimlerini genişletmek, yurt içi ve yurt dışı pazarlara açılabilmek, yeni müşteriler kazanmak. İnşaat fuarımız katılımcıların teveccühüyle her sene büyüyerek devam ediyor. Bunun dışında yurt dışı ziyaretçi için her fuarda yabancı delegasyonları fuarımızda ağırlıyoruz. Bu sene de yaklaşık 80’e yakın bir kayıt aldık ve yabancı delegasyon fuarımızı ziyaret edecek. Yabancı alım heyetleri firmalarımızla iş bağlantıları yapacaklar. Bu da bölgenin ihracat rakamlarını yukarıya ivmesini sağlayacak. Libya, Gürcistan, Azerbaycan, Türkiye Cumhuriyetlerinden, Kuzey Afrika’dan, Rusya’dan yabancı alım heyetleri gelecek bunlarda bölgenin, bölgede ki firmalarımızın hem sosyal hem de ekonomik açıdan bölgemizin kalkınmasın vesile olacak."

ÖZCAN TEZCAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.