Türkiye’de araç sahiplerini ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. 81 ilde uygulanacak olan karar için tarih belli oldu.

Eski tip ehliyetlerin değişim süresi için düğmeye basıldı. 31 Aralık 2022 itibarıyla sona erecekken Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’nün aldığı kararla ehliyet yenileme süresinin uzatılmasına karar verildi.

Nüfus Müdürlüğü tarafından verilen ehliyet yenileme işlemi için verilen 2 yıllık sürenin sonuna yaklaşılıyor. Yetkililer, yeni tip sürücü belgesi almak isteyen vatandaşların başvuru yoğunluğundan kaynaklı yaşanabilecek mağduriyetleri göz önünde bulundurarak işlemlerini yılın son aylarına bırakmaması gerektiklerini belirtti.

“PARA CEZASI UYGULANACAK”

Bu gelişmeler üzerine “Ehliyet yenileme tarihi ne zaman son?” sorusu henüz eski tip ehliyetten yeni tip ehliyete geçmeyenler vatandaşların gündeminde yer aldı. Yeni tip ehliyetler 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren verilmeye başlanırken eski tip ehliyeti olan vatandaşlar 31 Aralık 2024 tarihine kadar ehliyetleri yenilemesi gerekiyor.

TÜVTÜRK'ten yeni karar! Muayene yaptırmak artık zorunlu değil TÜVTÜRK'ten yeni karar! Muayene yaptırmak artık zorunlu değil

Uyarılara rağmen yenilenmeyen sürücü belgeleri geçersiz sayılacak ve sürücülere 2025 yılından itibaren idari para cezası verileceği ifade edildi.

Eski tip ehliyetini yenilemek isteyen vatandaşlar işlemlerini Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı ilçe nüfus müdürlüklerinden gerçekleştirebilir.

Ayrıca vatandaşlar, ehliyet yenileme işlemi için Alo 199, e-Devlet veya https://randevu.nvi.gov.tr/ üzerinden randevu alımını gerçekleştirerek ve gerekli evrakları teslim ederek başvurularını tamamlayabilirler.

ALINTI: KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Editör: Aslı Atasoy