Samsun'da TOKİ tarafından inşaa edilen Toybelen Sanayi Sitesi'ndeki dükkanların fiyatının 3 kat artırıldığını iddia eden esnaf 'Bize sahip çıkın' diyerek yetkililere seslendi.

3 KAT YÜKSELDİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak kentsel dönüşüm dolayısıyla Gülsan Sanayi Sitesi esnafı için Toybelen'e yapılan ve anlaşma sağlanan yeni sanayi sitesindeki 100 metre karelik dükkanların 320 bin lira + KDV'den 720-850 bin + KDV'ye, 200 metrekare dükkanların ise 580 bin lira + KDV'den 1 milyon 496-1 milyon 918 bin + KDV'ye yükseltildiği öne sürüldü.

YARDIM İSTEDİLER

Esnaf, fiyatların yükseltilmesiyle taksit miktarlarının arttığını ve ödemede zorluklar yaşayacaklarını belirterek sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşımlarda mağduriyetlerini dile getirdi. Sosyal medyadan yaptıkları açıklamalarda, 100 metrekare dükkan için tahmini aylık 12 bin lira, 200 metrekare dükkan için ise tahmini aylık 25 bin TL ödeyeceklerini söyleyen esnaf, Toybelen'deki dükkanları satın almaya mecbur edildiklerini iddia etti. Esnaf, "Gülsan Sanayi esnafının dükkanlarını elinden alıp yeni Toybelen Sanayi Sitesi'ne yapılan dükkan fiyatlarını 3 kat artırıp bu esnafa yardımcı olamazsınız. Esnafınıza sahip çıkın üzerinden rant sağlamayın" ifadelerini kullandı.

EYLEM YAPMIŞLARDI

4 Şubat 2021 yılında dükkan fiyatlarını yüksek bulan esnaf, Gülsan Sanayi Sitesi'nde bir araya gelerek eylem yapmıştı.

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.